SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Spor ve Performans Araştırma Merkezi

GAÜ’den Spor ve Performans Araştırma Merkezi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde Spor ve Performans Araştırma merkezi kuruyor.


 


Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, GAÜ bünyesinde kurulan Spor ve Performans Araştırma merkezi’nin öncelikli olarak lisans öğrencileri için düşünülerek kurulduğunu, ancak asıl olarak yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de sıklıklar araştırma yapacağı bir merkez olacağını söyledi. Acar, araştırma merkezi bünyesinde çok kapsamlı laboratuarların bulunacağını belirterek, tamamlandığı zaman Kıbrıs’ın en kapsamlı spor laboratuarı olacağını vurguladı. Acar, araştırma merkezinin kurulum amacının, akademik araştırmaların haricinde, GAÜ-Çetinkaya T.S.K’nın başta olmak üzere, KKTC’deki tüm spor kulüplerinin yıllık performans analizi ve takibi için faydalanabileceği bir merkez oluşturmak olduğunu bildirdi.


 


Ayrıca acar, merkezin sadece öğrencilere değil,  KKTC’de ki tüm spor alanlarıyla ilgilenen herkesi ilgilendirdiğini belirterek, araştırma merkezi ile birlikte KKTC’yi uluslararası yarışma düzeyine getirecek ne varsa o standartlara getirmeye çalışacaklarını vurguladı. Acar, araştırma merkezi bünyesinde GAÜ öğrencilerinin çalışma olanağının da olacağını bildirerek, proje ile birlikte KKTC’ye ışık vereceklerini ve o misyon ile devam edeceklerini ifade etti.