Elektrik Makineleri & Alternatif Enerji Laboratuvarı

Ana Sayfa > > Elektrik Makineleri & Alternatif Enerji Laboratuvarı

Elektrik Makineleri, öğrencilerimizin AC ve DC makinelerinin yüklü ve yüksüz durumları üzerinde farklı deneyler yapmasını sağlamaktadır. Yapılan deneylerden elde edilen veriler, makinelerin ana performans parametrelerini bulmakta ve yüklü ve yüksüz testler süresince ölçülmüş katsayılar arasında karakteristik eğrileri çizmede kullanılır. Öğrenciler laboratuvar deneyleri sırasında, AC ve DC makineleri için rotor ve statorların fiziksel uygulamasını inceler.

Alternatif enerji ile ilgili ise laboratuvar ekipmanlarının dizesi bilgisayarlar ile üç ayrı enerji besleme sistemlerinden oluşmaktadır.

Bu sistemlerin her biri rüzgar enerjisi ve güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmektedir.

Alternatif Enerji Laboratuvarının öğrencilerimize sağlayacakları:

1. Dersler için uygulanan laboratuvar deneyleri: Güneş enerjisi ve Fotovoltaik Sistemler Alternatif Enerji Tedarik Sistemleri, Rüzgar Enerji Sistemleri, vb.
  2. Rüzgar ve Güneş Enerjisi Sistemlerinin Verimliliğinin Değerlendirilmesi.
  3. Kayıt Kaydetme ve her sistemden hava sıcaklığı, rüzgar hızı, elektriksel parametreleri (voltaj, akım, güç) içeren verinin analizi.

Yukarıda belirtilen ek olarak, alternatif enerji sistemlerinin kümesi sağlayacaktır:

1. Master ve Doktora Programları da dahil Yeni Bilimsel Araştırma Projeleri.
  2. Günün 24 saati boyunca Üretilen Kesintisiz Enerjinin kullanımı.
  3. 24 saat boyuncaGüneş veRüzgaresintisi ileKesintisizEnerji Üretimi.