SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğrenileri Ara Bölge’de Toplantı Gerçekleştirdi

GAÜ Öğrenileri Ara Bölge’de Toplantı Gerçekleştirdi

Girne Amerikan Üniversitesi, Siyasal Bilimler Fakültesi ögrencileri, Fakülte Dekanı Doç. Dr. Mehmet Nesip Ogün gözetiminde dönem sonunuda Lefkoşa Ara Bölge’de Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü Misyonu (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus) yetkilileriyle özel bir toplantı gerçekleştirdi. Özel olarak basına kapalı yapılan toplantıda, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü Sözcüsü ve Halkla İlişkiler Uzmanı tarafından Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü’nün misyonu, Kıbrıs Müzakere Süreci ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi hakkında brifing verildi. Brifingi muteakip,  ögrencilerin gerek Kıbrıs cözüm süreci gerekse Dünya’nın çesitli bölgelerindeki çatışma bölgeleriyle ilgili sordukları soruları cevaplayan Birleşmiş Milletler yetkilileri toplantı sonunda toplu olarak fotograf çekimi yapıldı.

 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz, Doç. Dr. Mehmet Nesip Ogün yaptığı açıklamada, bu tur etkinliklerin öğrencilerin Girne Amerikan Üniversitesin’de en üst düzeyde aldığı teorik eğitimin yanında derslerde öğrendiği konuların Pratik ve saha uygulamalarını da bizzat görmeleri açısından çok önemli olduğunun altını çizdi. Ayrıca, 2016 yılını “Barış Yılı” ilan eden, GAÜ’nün misyonuna da uygun olarak bu tür etkinliklerle adının duyurulmasının ve Barış konusunda ne kadar duyarlı olduğunun altının çizilmesinin oldukça önemli olduğunun kanıdında olduğunu söyledi.

 

Daha önce NATO şemsiyesi altında güvenlik uzmanı olarak bir çok özel görevlerde Türkiye Cumhuriyetini temsilen görev yapmış olan Siyasal Bilimler Fakultesi Dekanı Doç. Dr. Mehmet Nesip Ogün’ün de yaptığı konuşmayla katkı koyduğu etkinlikte, Ogün’ün geçmiş tecrübeleri ile Dünya Barışına katkı koyma yönünde yaptığı yayınların Birleşmiş Milletler yetkililerince büyük takdir gördüğü ve bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde kapsamının genişleyerek devam edeceği kaydedildi.