SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Dekanı KKTC ve GAÜ’yü NATO Platformunda Temsil Etti

GAÜ Dekanı KKTC ve GAÜ’yü NATO Platformunda Temsil Etti

Girne Amerikan Üniversitesi, Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Doc. Dr. Mehmet Nesip Ogun, 23-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında NATO Okulu Almanya’da yılda bir kez düzenlenen Terörizmle Mücadele Kursunda dersler verdi. Kıbrıs’da Dışişleri Bakanlığında da aynı konu üzerine konferans veren Ogun, KKTC ve Girne Amerikan Üniversitesi adına ve aynı zamanda Türkiye’den de tek temsilci olduğu ve bu farkındalığı kazandırdığı için gurur duyduğunun altını çizdi.

 

NATO Okulu hakkında bilgi veren Ogun, 1953 yılından beri müttefik ülke ve partner ülkelere NATO’nun politikaları, stratejileri, görevleri ve operasyonları hakkında üst düzey eğitim veren NATO’nun en önemli eğitim merkezi olduğunu dile getirdi. Ogun, 25 farklı NATO ve Barış için ortaklık ülkelerinden toplam 85 üst düzey sivil ve askeri temsilcinin katıldığı faaliyetin 1 hafta sürdüğüne değinirken, konferansta Terörizmin ve terörizmle mücadelenin tüm boyutlarının tartışıldığını ifade etti. Doç .Dr. Mehmet Nesip Ogun PKK ve Siber Terörizm konularında iki ders verirken, ayni zamanda DAIS (ISID) terör örgütünün siber uzayı, sosyal medyayı kullanmaları hususunda düzenlenen özel çalışma grubunda da moderatörlük yaptı.

 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz, Doç. Dr. Mehmet Nesip Ogun yaptığı açıklamada; “Günümüzde terörün toplum hayatını çok kötü bir şekilde etkilediğini, bir haftalık faaliyet suresince DAIS (ISID) terör örgütü yanında PKK’nin da en ayrıntılı şekilde incelendiğini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin haklı tezlerinin dile getirildiğini” ifade etti.  Faaliyet suresince Türkiye’den konuşmacı olarak tek başına bulunan Doç. Dr. Mehmet Nesip Ogun, Girne Amerikan Üniversitesi’nin de bu konuya ne kadar önem verdiğini, öğrencileri bu farkındalıkla eğittiklerini ve bu konuda üniversitede verdiği derslerin çok dikkat çektiğini ve öğrencilerin ilgi odağı olduğunun altını çizdi.