MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRETİM ÜYESİNE DÜNYACA ÜNLÜ YAYIN EVİNDEN YAZARLIK TEKLİFİ

GAÜ ÖĞRETİM ÜYESİNE DÜNYACA ÜNLÜ YAYIN EVİNDEN YAZARLIK TEKLİFİ

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Toker, geçtiğimiz haziran ayında katıldığı kongrede ve başkanlık yaptığı oturumun ardından önemli bir davet aldı.
Dünyaca ünlü Endüstri birliğinin düzenlemiş olduğu,bir çok ülkeden , çok sayıda bilim insanının katılımıile gerçekleşen kongrede Yrd.Doç.Dr. Toker, kongreye Ergonomi oturumundabaşkanlık yapmanın yanı sıra “Ergonomive Antropometri” alanındaki çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. Gerçekleştirmiş olduğu başarılı sunum ardından dünyaca ünlü akademik yayın evi “Taylor&Francis”’, Toker’e yazarlık teklif etti. “Case Studies in Emerging Economies” adlı kitapta “Antropometri ve Ergonomi” üzerine chapter yazacak olan Toker, davet hakkındaki düşüncelerini GAÜ TV’ye aktardı.
Toker “KKTC’yi ve GAÜ’yü Dünyada Temsil Etmek, Benim İçin Gurur Verici”
“ Taylor&Francis gibi bir yayın evinden bu şekilde teklif almak benim için gurur verici. Bununla ilgili, KKTC’yi ve GAÜ’yü dünyada temsil etmek de ayrıca gururlandığım bir durum. Bu gelişmenin KKTC’nin akademik alanlardaki tanınırlığının artmasının yanında, ülke tanınırlığınada büyük katkı yapacağını düşünüyorum. Ayrıca şahsım ve öğrencilerim adına, bilimsel araştırmalarımıza deseteklerinden dolayı GAÜ’ye de teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi.