MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Engellilere Toplumsal Bakış GAÜ'de İrdelendi.

Engellilere Toplumsal Bakış GAÜ'de İrdelendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin "Uygulamada Araştırma" (Research in Practice) başlıklı 2013-2014 yılı Cuma Seminerlerinin 15’incisi "Engellilere Toplumsal Bakış" (Societal perspectives on People with Disabilities) başlığıyla Kıbrıs Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit tarafından sunuldu.

Kıbrıs Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, seminerde engel ve engelli terimleri ve son zamanlarda bu terimlerin yerine önerilen farklı becerilere sahip (differently abled) kişiler gibi terimlerin aanlatarak, açıklamalarda bulundu. Kibrit, toplumsal olarak ortaya çıkarılan çeşitli engel biçimlerinden örnekler vererek, Ortopedik Özürlüler Derneğinin duyarlılık artırma amacıyla yürüttüğü faklı kampanyalardan örnekler gösterildi. Seminerin son aşamasında Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümünün geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Ortopedik Özürlüler Derneği ziyaretinin anıları paylaşılırken, üniversite ve dernek arasındaki ilişkilerin daha da pekiştirilmesi temnnileri dile getirildi. Ayrıca Günay Kibrit üniversite'ye bu alanda yapmış olduğu ve yapmakta olduğu çalışmalar için teşekkürlerini sundu.

Seminerin sonunda GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Cuma Seminerleri Koordinatörü ve Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Adil ve Tasarımda İnsan Faktörü dersi yürütücüsü ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri tarafından Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit'e teşekkür plaketi takdim edildi.