MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ' de "Kıbrıs" Konulu Sanat Sergisi

GAÜ' de "Kıbrıs" Konulu Sanat Sergisi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi "Kıbrıs" konulu sanat sergisi düzenledi.

GAÜ Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lutz Presser'in eserlerinden oluşan bu sergi GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasının giriş katında sergilenen eserler öğrenciler ve sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.
Sergi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Lutz Presser, serginin öğrenciler ve meslaktaşlarla sanat eksenli entelektüel bir diyalogun oluşmasını sağladığını söyleyerek şunları ekledi;

“Kıbrıs başlıklı bu sergi bir dizi ahşap kutular ve üzerindeki boya yansımalarından oluşmakta ve kültürel yanlış anlama ve ötekileşme konularını ele almaktadır. Her parçası farklı olan ve üretiminde kesinlikle çivi kullanılmayan bu kutular makus bir düzende boyanmış ve zıtlık esas alınarak birleştirilmiştir” dedi.

“Avrupa’da Sürdürülebilir Mimarlık Sergisi” GAÜ’de Gerçekleşecek

Ayrıca GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan açıklamada, 2013-2014 akademik yılında yıl boyu sergi programı çerçevesinde gerçekleşen dördüncü sergi olarak Kıbrıs sanat sergisinin ardından Türkiye Mimarlar Odası'nın hazılardığı Avrupa'da Sürdürebilir Mimarlık sergisi bir sonraki sergi olarak yeni akademik dönemin başında Girne Amerikan Üniversitesinde sergileneceği bildirildi.