MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

ARCHIPRIX Uluslararası 2013 Projeleri

ARCHIPRIX Uluslararası 2013 Projeleri

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi sergiler dizisi programı çerçevesinde 2013-2014 akademik yılının ikinci sergisi ARCHIPRIX Uluslararası 2013 sergisi başlığıyla ziyarete açıldı.

Uluslaraarası Mimarlık mezuniyet projeleri yarışması ARCHIPRIX'in 2013 yılı projelerinden oluşan serginin açılışına Girne Amerikan üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

GAÜ Mimarlık bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush'un konuşmasının ardından, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ARCHIPRIX organizasyonun dünyanın en önemli ve ulusal ve uluslararası aşamalarından oluşan Mimarlık mezuniyet projeleri yarışması olduğunu ve özellikle uluslararası aşamasının dünya mimarlık okullarının en başarılı öğrenci çalışmalarını içerdiğini ifade ederek, 2013 yılında Moskova'da gerçekleşen ARCHIPRIX Uluslaraarası yarışmasının 40 projesinin Girne Amerikan Üniversitesi'nde sergilenmesinin eğitime önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri'nin konuşmasının ardından Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzeş Sanatlar Fakültesinin dersliklerde devam eden eğitim çalışmalarına ilaveten sürekli organize etmekte olan etkinliklerin eğitim amaçlarına katkılarından bahsederek, fakülteyi bu alnda etkin çalışmaları için kutladı.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan açıklamaya göre ARCHIPRIX Uluslararası 2013 sergisi GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi 1. katında 13 Ocak 2013 tarihine kadar ziyarete açık olacağı bildirildi.