MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık Fakültesi’nden Akreditasyon Çalıştayı

GAÜ Mimarlık Fakültesi’nden Akreditasyon Çalıştayı

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Akreditasyon Çalıştayı Düzenledi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ın en fazla akreditasyonuna sahip üniversitesi olarak Girne Amerikan Üniversitesi'nin yeni akreditasyon çalışmalarına zemin oluşturmak amacıyla, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinde tam günlük bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları, eğitim asistanları ve öğrenci kulübü üyelerine ilaveten, Girne Amerikan Üniversitesi akreditasyon işlerinden sorumlu rektör yarımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Haydar, Elektrik ve Elektronik bölüm başkanı Doç. Dr. Kamil Dimililer, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Toker, İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Hatice Asvaroğlu ve akreditasyon sorumlusu Tara Wilson katıldı.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri'nin açılış konuşmasından sonra, Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, GAÜ'nün akreditasyon çalışmalarının tarihçesini, akreditasyonların önemi ve GAÜ'nin akreditasyonlar konusunda politikasını ve GAÜ Fakülte ve Bölümlerinin aldığı, “İşletme ve Ekonomi Fakültesi IACBE”, “Turizm ve Konaklama Bölümü TEDQUAL”, “İşletme ve Ekonomi Fakültesi ECBE”, “Mühendislik Fakültesi ASIIN”, “İngilizce Hazırlık Okulu EAQUALS ve Ed-Excell”, “GAU Canterbury BAC” “NARIC” ve “Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu, Güverte Bölümü” akreditasyonları hakkında bilgiler verdi.

Ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı, Doç. Dr. Ali Haydar, Elektrik ve Elektronik bölüm başkanı Doç. Dr. Kamil Dimililer ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Toker, Mühendislik Fakültesinin aldığı ASIIN akreditasyonu sürecini sundular. 2013 yılında EAQUALS ve Ed-Excell akreditasyonlarını alan İngilizce Hazırlık okulu müdürü Hatice Asvaroğlu ayrıca bu akreditasyonlarla ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar. Programın diğer bölümlerinde Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinin yeniden yapılandırma çalışmalarına yer verilirken, hazırlanan Stüdyo Kültürü Politikası ve Staj Politikası metinleri öğretim görevlileri Hassina Nafa, Aslıhan Aldış ve Buğu Şah tarafından sunuldu. Daha sonra Mimarlık Bölümünün ders programının yenilenme çalışmaları ve ders içeriklerinin güncel standartlar doğrultusunda GAÜ'nün eğitim amaçları ve Fakültenin misyonu doğrultusunda güncellenme çalışmalarını GAÜ Mimarlık, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush sundu. Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili ve akreditasyon sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri daha sonra fakültede sürdürülmekte olan ve planlanan akreditasyon çalışmaları konusunda sunum yaptı.