MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

MOBBİG Toplantısı GAÜ’de Başladı

MOBBİG Toplantısı GAÜ’de Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Bölümü bu yıl 37.si düzenlenen Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) toplantısı açılış konuşmalarıyla birlikte GAÜ Kıbrıs yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Senato Kongre Merkezinde başladı.

Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) otuz yedinci toplantısına Türkiye'den ve KKTC'den 70’in üzerinde Mimarlık Fakültesi dekanı, Mimarlık bölümü bölüm başkanı ve temsilcileri katılırken, Girne Amerikan Üniversitesi Millennium Senato Kongre Merkezinde gerçekleşen törende açılış konuşmasını ilk olarak GAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Shahin Keynoush gerçekleştirdi.

Keynoush konuşmasında, MOBBİG toplantısının amacı ve öneminden bahsederek, bu yıl toplantının GAÜ’de gerçekleşmesinden dolayı GAÜ Küresel Bilim ailesinin gurur duyduğunu dile getirdi.

KTMMOB Başkanı Azmi Öge; “ Mobbig Toplantısı Mimarlığın Gelişimi Açısından Çok Büyük Önem Arz Etmekte”

GAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Shahin Keynoush’ın ardından kürsüye çıkan Kıbrıs Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (KTMMOB) başkanı Azmi Öge konuşmasında, “37. MOBBİG toplantısı nedeniyle siz değerli hocalarımızı herşeyden önce aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Mimarlar odası

yönetimi olarak içerisinde bulunduğumuz süreçte siyasal sıkıntılara rağmen meslek odamızın kurumsal kimliğinin daha iyi seviyelere taşımanın yanında erezyona uğratılmaya çalışan, çalışılan mesleki saygınlığımızı arzulanan noktaya ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu zorlu yolculukta ülkemiz mimarlık fakülteleri ve akademisyenleriyle istişare ve uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Fakülte etkinliklerine maddi manevi destek yanında gelen talepler doğrultusunda bitirme jürilerine yönetim kurulumuzdan, profesyonel yaşamdan üyeler göndermekteyiz” dedi.

TMMOB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güven Arif Sargın : “Mimarlık Mesleğine gereken Değer Gösterilmiyor”

Ardından Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) adına toplantıya katılan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güven Arif Sargın gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, GAÜ’ye organizasyon ve evsahipliği için teşekkürlerini sunarak, bir önceki MOBBİG toplantısında işlenen konu başlıklarına değindi. Ardından Mimarlık mesleğinin günümüzde yaşadığı baskı ve zorluklardan bahseden Sargın, mimarlık mesleğine gereken değerin gösterilmediğini vurguladı.



Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri : “Sonuçları Mimarlığın Geleceğine Yön Verecek.”

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekli Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ise yaptığı konuşmada, “Mimarlık artık insanların kullanacakları alanları üretecek bir dal değil, ülkelerin ekonomilerine katkıda bulunacak bir araç olarak görülmektedir. Bununla birlikte kamusal alanların sayısı gün geçtikce azalarak yerini özel alanlara bırakmaktadır. MOBBİG toplantıları temel konuları konuşmak ve geliştirmek açısında çok önemlidir. Üniversitelerin gelecekteki en iyi eğitim modellerinin oluşturulması açısından bu toplantılara çok önem vermeliyiz. Bu şekilde yeni bakışlar ve fikirleri de ortaya çıkarabiliriz” dedi.

Prof. Dr. Sadık Ülker : “Yükseköğretim’de 30. Yılımıza Yaklaşırken MOBBİG Toplantısına Ev Sahipliği Yapmaktan Onur Duyuyoruz”

Açılış konuşmalarının devamında kürsüye çıkan GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker konuşmasında, “GAÜ adına sizleri aramızda görmekten gurur duyuyoruz. Toplantı bünyesinde çok verimli bilgiler paylaşılacağına ve iyi vakit geçireceğinizi umuyorum” dedi. Konuşmasının devamında GAÜ’nün gelişim sürecinden bahseden Ülker, 30 yıla yakın bir süredir, GAÜ’nün sürekli gelişim içerisinde olduğunu ve bu gelişim sürecine hızla devam ettiğini belirtti. Ayrıca GAÜ olarak eğitim kalitesine çok önem verdiklerini ve kesinlikle kalite standartlarından ödün vermedikleirni vurguladı. Bunun yanında artan nüfusla birlikte üniversite sayılarınında arttığına değinen Ülker, sonucun hem iyi hemde kötü yanlarının olduğunu dile getirerek, katılımcılara GAÜ’de bulundukları için teşekkürlerini iletti.

GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezinde 2 gün sürecek MOBBİG toplantısında Mimarlığa dair gelişmeler ve mimarlık sorunları masaya yatırılacak.