MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık Sergisi İstanbul'da Açıldı

GAÜ Mimarlık Sergisi İstanbul'da Açıldı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİNDEN OLUŞAN POLİFONİK MİMARLIK SERGİSİ İSTANBUL YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE AÇILDI.

2013 yılı Yıldız Buluşmaları çerçevesinde 30 Nisan 2013 tarihine kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin projelerinden oluşan Polifonik Mimarlık başlıklı sergiye ev sahipliği yapacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin organize ettiği ve GAÜ öğrencilerinin eserlerinden oluşan serginin küratörlüğü GAÜ Resim bölümü başkanı Dr. Mehmet Adil tarafından yapılırken sergi organizasyon komitesi GAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush, Dr. Begüm Gücük ve öğretim görevlisi Gülten Göze'den oluştu.

Mimarlık eğitminin önemli yapı taşlarından Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Yıldız Buluşmaları kapsamında üniversite kampüsü mimarlık bölümünde resmi açılışı gerçekleşen sergiye Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, , Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili ve Mimarlık bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, GAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve GAÜ Resim Bölüm Başkanı Dr. Mehmet Adil katılırken Yıldız Teknik Üniversitesin'den Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Soygeniş katıldı.

Doç. Dr. Zafer AĞDELEN : " Eğitim Kalitesi ve Öğrenci Gelişiminin Geldiği Noktanın Önemli Bir Göstergesi."

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık bölümü ile Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık bölümünün işbirliği ile gerçekleşen serginin GAÜ eğitim kalitesi yanında öğrenci gelişiminin geldiği noktayı göstermesi açısından önemine dikkat çeken Doç. Dr. Ağdelen, Girne Amerikan Üniversitesi'nin yükseköğretim'de otorite kurumlar ve ilgili bölümler ile eşit paydaş olarak eğitimde kaliteyi yükseltecek işbirlikleri ve projelere devam edeceğinin altını çizerek uluslararası ortak bilimsel üretimlerin öğrenci gelişimi yanında öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyer yaşamalarına önemli katkılar yaptığını belirtti.

Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesibünyesinde yükseklisans eğitimi veren Yapı Yönetimi programının Avrupa Birliği’nin resmi yükseköğretimi denetleme ve akreditasyon kurumlarından EDUNIVERSAL tarafından “En İyi 100 Yükseklisans” programı arasında gösterildiğini de hatırlatan Doç. Dr. Ağdelen, Mimarlık fakültesi öğrencilerinin eserlerinin Yıldız Buluşmaları kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sergilenmeye başlamasından GAÜ Küresel bilim ailesinin büyük gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Hossein SADRİ : "GAÜ Mimarlık En İyi Beş Üniverste Arasında."

Polifonik Mimarlık: Kıbrıs'taki Güncel Tasarımı Düşünmek - Süreçte Olan Çalışmalar(Polyphonic Architecture: contemplating contemporary design in Cyprus - Works-in-Progress) başlığıyla GAÜ Mimarlık bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan serginin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sadri, ana teması mimarlıkta tasarım süreci olan serginin GAÜ Mimarlık bölümünün eğitim felsefesini yansıttığını belirterek tasarımda sürecin ve araştırmaların önemine, tasarımın sosyal içerik ve sorumlulukları ile çok aktörlü yapısına vurgu yaptığının altını çizdi.

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık bölümü ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık bölümünün işbirliği ile gerçekeleşen serginin eğitim kalitesi yanında öğrenci gelişimine önemli katkılar yaptığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Sadri, GAÜ Mimarlık bölümünün en fazla bilimsel etkinlik, seminer, konferans, atölye çalışması ve sergi düzenleyen ilk beş fakülte arasında olduğunu ifade etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanlık Holünde Yıldız Buluşmaları çerçevesinde açılışı gerçekleşen ve Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi 30 Nisan 2013 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.