MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Yıldız Buluşmalarının Konuğu GAÜ Mimarlık Bölümü

Yıldız Buluşmalarının Konuğu GAÜ Mimarlık Bölümü

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (GAÜ) MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİNDEN OLUŞAN POLİFONİK MİMARLIK SERGİSİ İSTANBUL YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE AÇILIYOR

2013 yılı Yıldız Buluşmaları çerçevesinde 1 - 30 Nisan 2013 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin projelerinden oluşan Polifonik Mimarlık başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin organize ettiği ve GAÜ öğrencilerinin eserlerinden oluşan serginin küratörlüğü GAÜ Resim bölümü başkanı Dr. Mehmet Adil tarafından yapılırken sergi organizasyon komitesi GAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush, Dr. Begüm Gücük ve öğretim görevlisi Gülten Göze'den oluşuyor.

“Eğitim Kalitesinin Önemli Bir Göstergesi”

Konuyla ilgili sergi organizasyon komitesinden yapılan açıklamada Polifonik Mimarlık: Kıbrıs'taki Güncel Tasarımı Düşünmek - Süreçte Olan Çalışmalar(Polyphonic Architecture: contemplating contemporary design in Cyprus - Works-in-Progress) başlığıyla düzenlenecek serginin ana teması mimarlıkta tasarım süreci olduğu ifade edildi. GAÜ Mimarlık bölümünün eğitim felsefesini yansıtan serginin tasarımda sürecin ve araştırmaların önemine, tasarımın sosyal içerik ve sorumlulukları ile çok aktörlü yapısına vurgu yaptığı vurgulanarak çok katmanlı süreci yansıtabilmek için serginin Polifonik Mimarlık başlığı altında düzenlendiği ifade edilerek Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık bölümü ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık bölümünün işbirliği ile gerçekeleşcek serginin eğitim kalitesi yanında öğrenci gelişiminin geldiği noktayı göstermesi açısından önemine dikkat çekildi.

Yıldız Buluşmaları çerçevesinde organize edilen sergi'nin açılışı 1 Nisan 2013 pazartesi günü saat 12:30'da Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanlık Holünde gerçekleşek. Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık fakültesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi 1-30 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.