MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Carpe-Diem Sanat ve Tasarım Haftası GAÜ'de

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 25-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan “ Sanat&Tasarım Haftası” etkinlikleri Teknopark sergi ve fuaye alanında gerçekleştirilen sergi açılış töreni ile başladı.

Sergi açılışını GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve Fakülte bölüm başkanları gerçekleştirirken, sergiye GAÜ öğretim kadrosu ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında; “Bu sergide öğrencilerin başta olmak üzere hocalarımızında büyük emekleri mevcuttur.Dekanımızdan bu haftanın ilk kez GAÜ’de kutlanan bir hafta olduğunu öğrendim. Bu beni gerçekten çok gururlandırdı. Grafik tasarım günümüzde çok önemli bir meslektir. Pazarlamadan ürün tasarımına her konuda projeler sergileyen bir meslektir. Bunun yanında Mimarlık, Tasarım ve Güzelsanatlar Fakültemiz, bünyesinde çok sayıda öğrenci ve akademisyen barındıran başarılı fakültelerimizden birisidir. Bu sergide emeği geçen herkezi gönülden kutluyorum” dedi.

Dünyada ilk kez GAÜ Tarafından Gerçekleştirilen ve 28 Şubat Perşembe gününe kadar devam edecek olan “Sanat &Tasarım Haftası” bünyesinde sergiler, workshoplar, seminerler ve geziler düzenlenecek. Grafik Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden yapılan açıklamada, Grafik tasarım ve Resim bölümü öğrencilerinin yapmış oldukları eserlerin hafta boyunca sergileneceği ve çeşitli uygulamar ve seminerler ile verimli bir hafta geçirileceği vurgulandı.

Hafta Boyunca Etkinlikler Devam Edecek

Konuyla iligili yapılan açıklamada, hafta boyu devam edecek olan etkinliklerin aşşağıdaki gibi olacağı açıklandı.

26 Şubat 2013 Salı

Printmaking Workshop

Konuşmacı: İpek Denizli Karagöz

GAÜ Mimarlı , Tasarım ve Güzelsanatlar Faültesi Binası ADA 201