MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

“Geri Dönüşüm Noel Ağaçları Sergisi” Sona Erdi

“Geri Dönüşüm Noel Ağaçları Sergisi” Sona Erdi

"Recycled Christmas Trees" (Geri Dönüştürülmüş Noel Ağaçları) sergisi Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasınada gerçekleşen sertifika töreninin ardından sona erdi.
“Bu Sergi Çevreci Bir Bakışla Organize Edilmiştir.”

24 Aralık Pazartesi günü GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Dr. Asım Vehbi, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, GAÜ Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Olgun Çiçek ve Doç. Dr. Zafer Ağdelen, GAÜ Genel Sekreteri Dr. Sualp Davut ve Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri tarafından gerçekleştirilen ve Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık bölümü öğrencilerinin tasarladıkları ve yaptıkları 30 geri dönüştürülmüş ve ışıklandırılmış Noel ağacından oluşan serginin kapanışı 28 Aralık Cuma günü gerçekleşti.



Kapanış konuşmasını yapan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, çevreci ve toplumsal bir bakışla organize edilen serginin, bir taraftan ağaçların kesilmesine ve çevreye verilen zararların önlemesine yönelik duyarlılığı artırmayı amaçlarken, diğer taraftan geri dönüştürmenin tüketimi minimize etme sürecindeki etkisini gündeme getirmeye çalıştığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ayrıca serginin organizasyonunu üstlenen Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Aslıhan Aldış'a ve sergide çalışmaları sergilenen tüm öğrencileri tebrik ederek, açılışa katılan üniversite yetkililerine sergiye verdikleri destek nedeniyle teşekkürlerini bildirdi.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Dr. Asım Vehbi konuşmasında günümüzdeki çevre meselelerinin önemine değinerek, bu konuları ele almanın çok önemli olduğunu ve bu konularda Girne Amerikan Üniversitesinin duyarlılığı artırmaya yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti. Ayrıca bu serginin organizasyonu için Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve eğitim kadrosunu kutladı.

Kapanış törenine GAÜ CEO'su Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sadık Ülker ve GAÜ Genel Sekreteri Dr. Sualp Davut katıldılar. Konuşmalardan sonra dereceye giren eser sahiplerine sertifikalar ve ödüller GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Dr. Asım Vehbi tarafından takdim edildi.