MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Anıt Mezar İçin GAÜ’den Atölye Çalışması

Anıt Mezar İçin GAÜ’den Atölye Çalışması

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ”Mimarlık ve Bellek“ isminde atölye çalışması gerçekleştiriyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bölüm başkanı Dr. Hossein Sadri yönetiminde gerçekleşen atölye çalışmasında ilk olarak Merhum KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için anıt mezar çalışması, 2. konu olarak GAÜ için mekansal sembol tasarımı ve 3. konu olarak Girne kentine giriş tasarımı olarak çalışmalarını gerçekleştirilecekler. Konu ile ilgili olarak Denktaş’ın Naaşının bulunduğu Cumhuriyet parkına ziyarette bulunacak olan öğrenciler, bölge üzerinde anıt için detaylı incelemelerde bulunacaklar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bölümü öğretim üyelerinden Dr. Hossein Sadri, 3 gün boyunca devam edecek olan ”Mimarlık ve Bellek“ isminde bir atolye çalışması gerçekleştirmekteyiz. Bu atölye çalışması çerçevesinde çalışmalara katılanlara 3 konu verdik. ilk konu Kıbrıs Türk halkının lideri ve kurucu Cumhurbaşkanı Merum Rauf Denktaş için bir anıt mezar çalışması, 2. konu olarak GAU için mekansal bir sembol tasarımı ve 3. konu olarak Girne kentine giriş tasarımı olarak çalışmaktayız. Bu doğrultuda Cuma günü sabah Sn. Denktaş’ın mezarı ziyaret edilecek. Cuma günü saat 15'ten itibaren de sergi ve kapanış gerçekleştirecek.“