MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Kitap temalı fotoğraf sergisi

Kitap temalı fotoğraf sergisi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Kütüphane ve Kitap temalı sergi düzenlendi.


Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Ana Kütüphane sergi salonunda gerçekleşen Kütüphane ve Kitap temalı fotoğraf sergisi Kütüphane Haftası dolayısıyla GAÜ öğrencileri tarafından düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ece İnan ile öğretim görevlisi Özge Luricinalı tarafından açılışı gerçekleştirilen fotoğraf sergisi bilgi ve kitapların önemine dikkat çekmek, kitap okuma ile ilgili sosyal duyarlılık ve farkındalık yaratma amacıyla düzenlendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Özge Luricinalı, Turizm Haftasında da fotoğraf sergisi düzenleneceğini belirtirken GAÜ öğrencilerinin sosyla konular ve sorunlara dikkat çekmek adına sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğini ifade etti.

Bilimsel bilginin üretimi ve paylaşımı yanında düzenlenen çeşitli sergi ve atölye çalışmaları ile farklı toplumsal olay ve konuların önemine dikkat çekilmesinin üniversitelerin görevleri arasında yer aldığının altını çizen Luricinalı, Kütüphane Haftası dolayısıyle düzenlenen serginin kitap ve bilginin önemi yanında okuma alışkanlığının ve kitaba verilen değer ile ilgili önemlki mesajlar verdiğini de vurguladı.

KKTC’nin yükseköğretim ile birlikte lokomotif sektörlerinden olan Turizm ile ilgili sorunlara da dikkat çekmek yanında ülke insanının turizm ve tursite bakışına dair önemli mesajları da iletecek olan fotoğraf sergisinin Turizm Haftasında düzenleneceğini de sözlerine ekleyen Luricinalı, düzenlenen sergi, atölye çalışması ve benzeri etkinliklerin verdiği sosyal mesaj yanında öğrenci gelişimine de önemli katkılar yaptığını vurguladı.