MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

GAÜ Uluslararası Hedef Yönetimi ve Markalaştırma Konferansında Temsil Edildi

Akdeniz Bölgesinde Uluslararası Hedef Yönetimi ve Markalaştırma konferansı Kriz Döneminde Sürdürülebilir Turizm alt başlığıyla 19-21 Nisan tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi tarafından Antalya'da gerçekleştirildi. Bu uluslararası konfernasa Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fereshteh Habib, davetli konuşmacı olarak katıldı.
Dr. Habib "Kriz Döneminde Turizmde Sürdürülebilir Değişim için Yeşil Yapı Tasarımı" başlıklı bildirisiyle katıldığı konferansta Kuzey Kıbrıs'taki sürdürülebilir turizm için özellikle Lefkoşa Dereboyu örneği üzerinden geliştirdiği önerileri sundu. Konfernasın bildiri kitabında da basılan bu bildiride, Lefkoşa Dereboyu'ndaki doğal ve tarihi imkanların gelişimiyle bölgenin turizm potansiyelinin sürdürülebilir bir şekilde canlandırılması incelenmekte, bu tarihi ve doğal değerlere sahip çıklıması ve geliştirilmesi gerekliliğine dikkat çekilmektedir.