MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Mimarlık Fakültesi Cuma Seminerleri Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve akademik yılın başlaması ile birlikte her Cuma düzenlenen seminerler devam ediyor.Bugüne kadar alanında uzman bir çok önemli akademisyen ve bilim insanının ağırlandığı üniversitede bu hafta kültürel miras konusu GAÜ akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte sunuma ve tartışma ortamına açılacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen Cuma seminerdinde bu hafta kültürel mirasın korunması yönünde çalışmalarda bulunan Kültürel Miras Teknik Komitesinden ekonomist ve şehir planlama uzmanı  Glafkos Constantinides öğrenciler ile buluşacak.  Kültürel Miras Yönetimi`nde Ekonomik Etkiler ve Fırsatlar konulu seminer saat 11:00 `da Milenyum Senato Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.Seminere Mimarlık Fakültesi öğrencilerin yanı sıra diğer fakültelerden öğrencilerde katılım gösterebilecek.

Kültürel Miras Teknik Komitesi Neler Yapıyor ?

2008 ‘de Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde oluşturulan 7 komiteden biri olan Kültürel Miras Teknik komitesi, kesintisiz olarak her hafta toplanmaktadır.Komite bugüne kadar 200’ün üzerinde toplantı yapmıştır.Komitede , Müzakere Heyeti Üyesi 1.Sekreter Ali Tuncay ‘ın yanı sıra , Eski Eserler Dairesi eski müdürü Ali Kanlı,Kıbrıs Türk Milli Arşiv eski müdürü Mustafa Haşim Altan ve Vakıflar İdaresin’den Mustafa Kasapoğlu görev yapmaktadır.Komite bugüne kadar kültürel mirasın korunması için görev verilen komitenin neyin ne durumda olduğunu tesbit amacı ile Ada’nın her yerini dolaşarak uzmanlardan görüş almış ve kültürel mirasın korunması adına gerekli çalışmaları takip etmiş ve çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

Bugün Millenium Senato Kongre Merkezin’de gerçekleşecek seminerde ise Kültürel Mirasın korunması ve komitenin çalışmaları noktasında detaylı bilgiler saat 11:00’de aktarılacaktır .