Girne Amerikan Üniversitesi

SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU

Duyurular

GAÜ'DEN

SMYO BAHAR DÖNEMİ KAYIT DUYURUSU

 

SMYO 2025-2026 BAHAR DÖNEMİ 

KAYIT ve DERS SEÇİMLERİ  

 28 OCAK -3 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR. 

(GAU Duyuruları takip ediniz)

 

KAYITLARDA-DERS SEÇİMLERİNDE  SORUN YAŞAMAMANIZ İÇİN AŞAĞIDAKİ UYARILARA DİKKAT EDİNİZ.

  • GAU KAYIT DUYURULARINI TAKİP EDİNİZ. Kayıt işlemleri duyuruda belirtildiği şekilde yapılacaktır.
  • Öğrenciler ders seçimlerini kendi portalları üzerinden yapacaktır. (gau.student )
  • Portalı açık olmayan öğrenciler öğrenci işleri-muhasebeden açtırmaları gerekmektedir.

 

 

ÖNCELİKLE; 

PORTALINIZA  GİRİŞ YAPARAK (gau.student) PORTALINIZIN AÇIK OLDUĞUNU KONTROL EDİNİZ.

 

  • PORTALINIZ KAPALIYSA; Öğrenci işleri ve muhasebe üzerinden  DÖNEM KAYIT ÜCRETİNİ ÖDEYEREK Portalınıza açtırmanız gerekmektedir. Dönem kayıt ücretini öğrenci işleri/muhasebesinden öğrenebilirsiniz. Bursluluk durumuna göre ücretler değişiklik gösterebilir.

Bankadan yapılan ödemelerde dekontaÖğrenci Adı Soyadı Ve Öğrenci Numarasını Mutlaka Yazınız.

(Bankadan ödemelerde portalınız bir gün sonra açılır, aynı gün değil.)

Portalınız açıldıktan sonra ders seçimi yapabilirsiniz.

 

  • PORTALINIZ AÇIKSA; Portalınıza giriş yaparak sol tarafta bulunan KAYITLAMA sekmesine basarak hemen sağ tarafta açık olan dersleri göreceksiniz. Bu dersler genellikle Üniversite ortak dersleridir, bazıları ise bölümünüze ait derslerdir. Ayrıca KAYITLAMA sayfasında;  derslerin üstünde sağ üst taraftaki açıklamaların altında bu dönem için size verilen toplam ders ve toplam kredi miktarlarını göreceksinizSize tanımlı ders veya kredi kadar ders veya kredi seçebilirsiniz. 

DERS SEÇİMİ NASIL YAPILACAK?

  1. Gau.student web adresini kullanarak sisteminize giriş yapın (https://student.gau.edu.tr) ve sisteminizden KAYITLAMA bölümüne giriniz, Seçebileceğiniz toplam ders ve kredi toplamlarına bakınız,
  2. Tüm bölümlerin dönem dersleri duyuru ekindeki listelerde ayrı ayrı verilmiştir.
    • 1'nci sınıf öğrenciler ek'teki listelerden kendi bölümlerini bulup 1.NCİ SÖMESTRE (bahar)dönemi derslerini seçecekler.
  3. 2'nci sınıf öğrenciler ek'teki listeden kendi bölümlerini bulup 4.SÖMESTRE (bahar)dönemi derslerini seçecekler. Ancak geçen yıl bahar döneminden kaldıkları (F veya NG) veya almadıkları ders varsa öncelikle bu dersleri seçtikten sonra diğer dersleri seçecekler. 

 

  • Seçtiğiniz derslerin ve kredilerinin toplamı sistemin size tanımladığı ders ve krediden fazla olamaz.
    1. Ekranda gördüğünüz derslerden müfredatınıza uyan (dersin kodu ve adını mutlaka kontrol edin) dersin üzerine gelip tıklayın,rengi koyu olacaktır. Daha sonra derslerin hemen altındaki  EKLE yazısına çift tıklayın,seçtiğiniz dersleri alt bölümde göreceksiniz.
    2. Ekranda olmayan dersler için ; derslerin hemen altında bulunan LİSTEDE OLMAYAN DERS EKLE sekmesine basılarak çıkan ekrandan;
  • SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU - FAKÜLTE ORTAK  veya KENDİ BÖLÜMÜNÜZÜ seçerek kendi bölümünüze ait dersleri bulup işaretleyip EKLE sekmesine basarak ders seçiminizi yapın.(hem fakülte ortak hem de kendi bölümünüzden arama yapınız)

 

Seçtiğiniz ders ve kredi toplamı size verilenden fazla olmamalı, fazla olursa sistem kaydınızı kabul etmez. Bu durumda seçili derslerden eksiltme yapmanız gerekecektir.

 

YANLIŞ DERS SEÇERSENİZ NE YAPMALISINIZ.

Seçtiğiniz dersler içerisinde yanlış seçim yaptığınız ders varsa veya almanız gerekenden fazla ders seçmişseniz,bu dersleri listeden çıkartmanız gerekir.Bunun için;

  • Çıkartmak istediğiniz dersin üzerine gelip mausunuzla tıklayın (rengi koyu olacaktır),işaretlendiğinden eminseniz,hemen alt kısımda ŞEÇİLİ DERSLERİ ÇIKART seçeneğine çift tıklayarak seçili dersi listeden çıkartırsınız.
  • Çıkartılan dersin yerine yeni ders ekleyecekseniz ders seçim basamaklarını uygulayınız.

Bu işlemi dersleri KAYDET seçeneğini onaylamadan yapmalısınız, aksi taktirde değişiklik yapamazsınız.

 

 

  1. İlk ekrandan Seçilen derslerin ve kredilerin toplamı kontrol edilerek sağ alttaki KAYDET sekmesine basınız. Böylelikle ön kaydınız tamamlanarak danışmanınızın ekranına aktarılacaktır.

 

  1. Son adım olarak; Danışman hocanıza bizzat gelip derslerinizi kontrol edip onaylattığınız zaman kaydınızı tamamlanacaktır. Kaydınızın tamamlandığını kendi sisteminize girip TRANSKRİPTİNİZDEN kontrol edebilirsiniz.

 

 

KAYIT VE DERS SEÇİMLERİ  AKADEMİK TAKVİME GÖRE 28 OCAK -3 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  1. DERSLERİNİZİ MUTLAKA DERSİN KODU VE ADINA GÖRE SEÇİNİZ.
  2. DERS SEÇİMİNDE PROBLEM YAŞAMANIZ DURUMUNDA okula gelerek danışmanınızdan yardım alabilirsiniz.

 

OKUL ÜCRETİ VEYA MUHASEBEYLE İLGİLİ KONULARDA KESİNLİKLE DANIŞMAN HOCALARINIZI ARAMAYINöğrenci işleri veya öğrenci muhasebe ile iletişime geçin.


2025-2026 BAHAR DERSLERİ.xlsx