İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATILDI

GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATILDI

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) İletişim Fakültesi, 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında Lefkoşa’da gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı. 

GAÜ Meslek Yüksekokul Müdürü ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nimet Harmancı öncülüğünde yürütülen ‘DUR DE KADINA ŞİDDETİ ÖNLE’ başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında görev alan 4. Sınıf öğrencileri, 25 Kasım  ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Lefkoşa’da gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Nimet Harmancı yaptığı açıklamada; ‘Şiddet yoksunluktur, acizliktir. Kadına, çocuğa ve hayvana gösterilen şiddetin yeri yoktur ve olmamalıdır. Kimi zaman haberlerde kimi zaman etrafımızda ne yazık ki şiddete maruz kalan bireyleri görüyoruz. Her gören izlememeli, her duyan susmamalı. Toplu bir yankı oluşturacağımızın düşüncesindeyim.  Şiddete karşı bir farkındalık yaratmak ve farkındalığın farkına varabilmek adına bugün öğrencilerimizle birlikte buradayız. Eğitimin şiddeti yenebileceğine dair inancımız var’ ifadelerini kullandı. 

Şiddetin engellenebilir bir durum olacağına vurgu yapan Harmancı; ‘Böyle bir günün olması bile insanlık adına yüz kızartıcı bir durum. Şiddeti istemiyoruz, şiddeti kınıyoruz. Şiddetin bedenlerle birleşmesini önlemeye çalışıyoruz. Kendi başınıza gelmeyeceğine emin olamazsınız. O yüzden farkındalığın artması ve şiddetin yok olması için ‘bir kadının daha şiddet’ başlığı altında yok olmaması için şiddet gören kadınların seslerini yükseltin, şiddet uygulayanlara dur demeyi bilin’ dedi.