GAÜ’de Mindfullness Serisi Prof. Dr. Zümra Atalay ile Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Mindfullness Serisi Prof. Dr. Zümra Atalay ile Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mindfulness Şefkat Kabul seminerlerinin ikinci oturumu olan Farkındalıkla Anda Kalma Sanatı, 5 Mayıs 2023 Cuma günü saat 10:00'da, Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Kongre Merkezinde gerçekleşecek.  

Psikolojik Danışman, Mindfulness Eğitmeni, Yazar, Akademisyen, Mindfulness Institute Türkiye Kurucusu, Anbean Mindfulness App Kurucu Ortağı, Türkiye Mindfulness Eğitmenleri Derğenği Kurucu Üye ve Başkan olan Prof. Dr Zümra Atalay'ın eğitimleri GAÜ bünyesinde devam ediyor

Prof. Dr. Zümra Atalay, Mindfulness Eğitmenidir. 2014 yılında Mindfulness Institute Türkiye’yi kurmuştur. Temel çalışma alanı bilinçli farkındalık (mindfulness), bilinçli farkındalık temelli terapiler, şefkat (compassion) ve şefkat temelli terapilerdir. Doktora tezi de bu iki konu üzerinedir. TUBITAK bursu ile misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu Rochester Üniversitesi Psikoloji Bölümünde “Mindfulness ve Psikolojik İhtiyaçlar” üzerine bir proje yapmıştır. Bu konu ile ilgili Uluslararası indekslerde taranan ve ulusal hakemli dergilerde makaleleri, TUBITAK projeleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirimleri, yüksek lisans ve doktora düzeyinde vermiş olduğu dersleri, danışmanlığını yaptığı yüksek lisans ve doktora tezleri bulunmaktadır.

Zümra Atalay; Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR), Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi (MBCT), Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam (MBCL) eğitici eğitmeni, İş yerlerinde kullanılan Search Inside Yourself (SIY) ve Okullar İçin .b foundations eğitmenidir. EAMBA (European Association of Mindfulness Based Approaches) kurulduğundan beri aktif üyesidir. Üniversitede verdiği derslerin ve akademik çalışmaların yanı sıra Mindfulness Institute bünyesinde düzenli aralıklarla MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Program) ve MBCT (Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi)  grup çalışmaları, yurt içi ve yurt dışından alanında uzman kişiler ile çeşitli alanlara yönelik mindfulness eğitimleri ve eğitici eğitmenlikleri düzenlemektedir. Ayrıca kurumlara yönelik eğitimler ve bireysel terapi seansları vermektedir.

Türkiye Mindfulness Eğitmenleri Derneği (MINDED) kurucu üyesi ve başkanı, Mindfulness Temeli Meditasyonları içeren mobil uygulama Anbean Mindfulness App‘in kurucu ortağıdır.

Aynı zamanda Mindfulness ve Şefkat ile ilgili 6 kitabın yazarıdır.