DEPREM BÖLGESİNDE GÖNÜLLÜ OLARAK GÖREV ALAN GAU SMYO PARAMEDİK ÖĞRENCİLERİ ADAYA DÖNDÜ

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de meydana gelen ve ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen

10 ilde etkili olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından bölgeye gönüllü olarak giden Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) SMYO İlk ve Acil Yardım Bölümü (Paramedik) öğrencileri Ada’ya döndü.

Paramedik öğrencileri oluşturdukları gönüllü ekiplerle bitlikte 8 Şubat gecesinde yola çıktıktan sonra 9 Şubat günü CEKUT (Cezaevi Arama Kurtarma)ekibine katılarak bölgede aram kurtarma faaliyetleri sonlanana kadar çalıştı.

SMYO Müdür Yardımcısı Baki Dolu ise kendi imkanları ile gönüllü bir şekilde bölgeye gidip son ana kadar hem arama kurtarma çalışmalarına hem de ilk yardım ve acil müdahalelerde zorlu şartlarda çalışan öğrencilerine minnettar olduklarını belirterek, “Paramedik mesleğinin ne kadar hayati öneme sahip olduğunu ortadadır.

Yaşanan bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” dedi.