HER YEMEĞİN AYRI BİR HİKAYESİ VAR

Haberler

GAÜ'DEN

HER YEMEĞİN AYRI BİR HİKAYESİ VAR

Ülkelerin sınırı var ama yemeğin sınırı yok 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Şef Ali Özçil, Özlem Demircoğlu’nun konuğu oldu. 29’ncu Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarı’ndan ödülle dönen Özçil, mutfak sanatlarının detaylarını paylaştı.

Bu yıl Antalya’da düzenlenen Türkiye Aşçılar Federasyonu Fuarı’na öğrencileri ile birlikte katılım gösteren Özçil, okulumuzu temsil etti ve ödülle ülkeye döndü.  Fuar alanı içerisinde gastronomi alanıyla ilgili panel ve seminerleri de düzenlendiğini vurgulayan Özçil, mutfak sanatlarının gelişmeye devam etmesiyle mutfağında genişlediğini belirtti.

Önümüzdeki yıllarda yapılacak fuarlara şimdiden hazırlanmaysa başladıklarını da aktaran Özçil, “ Her yemeğin bir hikayesi var. Evden eve, şehirden şehire, ülkeden ülkeye değişir. Ülkelerin sınırı vardır ama unutmayın yemeğin sınırı yoktur” dedi.

MUTFAĞI SEVİN 

Gastronomi Bölümü öğrencilerine öncelikle ülke mutfağını anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Özçil, “Kuzey Kıbrıs mutfağının ardından dünya mutfaklarını aktarmaya çalışıyoruz. Modern mutfaklarla çeşitlendiriyoruz. Ürün aynı ama sunum ve pişirme teknikleri ile öğrencimizi hazırlıyoruz. Bizler öğrencilerimizi sahaya hazırlarken onların bilgi ve ufuklarını genişletmek ve onların misyonlarını göstermek için gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gastronomi Bölümü öğrencilerine seslenen Özçil,  “Mutfağı sevsinler. Mutfağı severlerse dünyadaki tüm kapılar onlara açık gerek ülkemizde gerek Türkiye’de gastronomi ve turizm alanında talepler var. Avrupa’nın çeşitli dönemlerinde çalışma fırsatları da oluyor. Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu çalışıyor. Sahayı daha iyi tanıyor ve ekonomilerine de katkısı oluyor. Yeter ki işi sevip el becerenlerini geliştirsinler” dedi.