HUKUK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC’DE EN FAZLA KAN BAĞIŞI, GAÜ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN YAPILDI

KKTC’DE EN FAZLA KAN BAĞIŞI, GAÜ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN YAPILDI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sağlık Kulübü ve Kıbrıs Türk Kızılay`ının işbirliğinde, kan bağışı etkinliği gerçekleştirdi.


GAÜ Kampüsünde yer alan kan bağışı etkinliğinde üniversite personeli ve GAÜ öğrencileri   "Bilinçli Toplum Bilinçli Kan Bağışı" ve ``Önce Bilinç Sonra Bağış`` bakış açısıyla toplum bilinçlendirme semineri de gerçekleştiriken, 2 gün boyunca yoğun ilgi ile 300 bağış başvurusu ve 105 ünite kan bağışında bulunuluken, Girne bölgesinde en fazla kan bağışı GAÜ personeli ve öğrencileri tarafından yapıldı.


KAN İHTİYACI OLANLARA DESTEK


Girne Amerikan üniversitesi, ülkemizde sürekli artan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının “Bilinçli Toplum Bilinçli Kan Bağışı” projesi kapsamında üniversitede gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasıyla destek verdi.


Girne Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, bağış kampanyası toplumsal sorunlara duyarlı olma ve topluma katkı sağlama misyonuyla faaliyetlerini sürdüren üniversitenin, hayati bir konu olan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nin kan bağış aracı üniversite kampusunda kapısında gün boyu hazır bekledi ve gerekli sağlık kontrollerinin yapılmasıyla gönüllülerden kan alındı.