HUKUK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KARİYER MERKEZİ, SEKTÖREL EĞİTİM GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR

GAÜ KARİYER MERKEZİ, SEKTÖREL EĞİTİM GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR

GAÜ HUKUK FAKÜLTESİ VE SİYASET BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİ, SEKTÖREL EĞİTİM GEZİLERİ KAPSAMINDA, LEFKOŞA  AVRUPA BİRLİĞİ VE İŞBİRLİĞİ EVİ’NE ZİYARETTE BULUNDU


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kariyer Merkezi tarafından organize edilen; Siyasal Bilimler ve Hukuk Fakültesi öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen “Sektörel Eğitim Gezileri” kapsamında, Lefkoşa’da ara bölgede bulunan Avrupa Birliği  kuruluşu olan “Europe Direct Information Center” ve yine AB ile bağlantılı bir sivil toplum kuruluşu olan ve ara bölgede bulunan “Home for Cooperation- İşbirliği Evi”ne ziyaret gerçekleştirildi.


Ziyarete; GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aykut Toros, Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Enver Gülseven ve Dr. M. Sadık Akyar, Arş.Gör. Av. Esra Ersoy ile GAÜ Kariyer Merkezi Koordinatörü Halide Koca katılım gösterdi.


Gezi kapsamında, GAÜ Öğretim Üyeleri ve öğrencilerine; BM kontrolündeki ara bölgede buluanan İşbirliği Evi görevlileri Hayriye Rüzgar ve Açelya Özer tarafından bilgilendirmede bulunuldu. İnteraktif olarak öğrencilerin ve öğretim üyelerinin soruları cevaplanırken, karşılıklı ,görüş alışverişinde  bulunuldu. 


İşbirliği Evi çalışanlarından Hayriye Rüzgar gerçekleştirdiği anlatımda, bölünmüşlük ve “Buffer Zone- Ara Bölge”nin ve İşbirliği Evi’nin tarihini anlatarak, 2003 yılında ilk olarak ara bölgenin, Güney Kıbrıs  ve Kuzey Kıbrıs vatandaşlarının girişine açıldığını, ayrıca bu bölgeye, Güney Kıbrıs ve KKTC vatandaşı olmasa dahi diğer ülke vatandaşlarının da girebildiğini söyledi.


İşbirliği Evi’nin işlevini de anlatan Rüzgar, söz konusu kuruluşun; adada barışa katkı sağlamak amacıyla kurulan ilk sivil toplum kuruluşu olduğunu, ara bölgede; konser, sergi vb etkinlikler düzenleyerek barışa küçük de olsa katkı sağlamanın amaçlandığını vurguladı. Özellikle Kasım ayında  yaklaşık bir hafta süren festivale her iki taraftan da insanların katıldığını ifade den Rüzgar, Güney taraftan katılımn %30 seviyelerine ulaştığı bilgisini verdi.


Europe Direct Information Center Açelya ÖZEL ise konuşmasında, AB’nin tarihi gelişimi ve kurumlarını anlatarak, adada üç bölgede bulunan “Europe Direct Information Center-EDIC”in işlevlerinden bahsetti. Buna göre, ara bölgede bulunan  EDIC’in  görevin  KKTC’de bulanan AB vatandaşlarının sorunlarını çözmek, hak ve menfaatlerini koruma amaçlı olduğunu vurguladı.