GAÜ’den Karpaz’a Kültür Sanat Kongre Merkezi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Karpaz’a Kültür Sanat Kongre Merkezi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25 yıllık bilgi birikimi ve akademik kadroları ile Karpaz bölgesinin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı yapacak sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dipkarpaz Belediyesi ve GAÜ işbirliği ile onarımı ve tadilatı yapılan Dipkarpaz İlkokulundaki çalışmaları yerinde inceleyen Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ’nün Dipkarpaz’a çok amaçlı kültür, sanat ve kongre merkezi yapacağını açıkladı.

Dipkarpaz’a yapılacak kültür, sanat ve kongre merkezi ile ilgili Milli Eğitim , Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“Bölgenin Doğası, Kültürel Dokusu ve Kültür Mrası Olan Mimarisinin Korunarak Gelecek Nesillere Aktarılması İçin GAÜ 25 Yıllık Bilgi Birikimi ve Kadroları İle Karpaz’a Taşınacak”

GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve akademik kadroları ile Karpaz bölgesinin her yönden gelişimine katkı yapmak için çalışmalara başladığını belirten Akpınar, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerin düzenleneceği çok amaçlı kültür, sanat ve kongre merkezinin Dipkarpaz’a önemli katkılar yapacağını ifade etti. Bölgenin uzun yıllardan beridir ihmal edildiğine dikkat çeken Akpınar, bölgenin doğası ve kültürel dokusu ile birlikte kültür mirası olan mimarisini de koruyacak projeler ile GAÜ’nün Karpaz halkı ve bölgesi için çalışmalara başladığını vurguladı.
“Karpaz Halkından GAÜ’ye Yoğun İlgi”

Dipkarpaz İlkokulu ve çevresinde devam eden çalışmaları yerinde izleyen Bakan Nazım Çavuşoğlu ve GAÜ yetkililerine Karpaz halkı yoğun ilgi gösterdi. GAÜ TV kameralarına konuşan bölge halkı GAÜ’nün ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi. GAÜ’nün Karpaz Kampüsü ve bölgeyle ilgili diğer projelerine destek verdiklerini ifade eden bölge halkı Dipkarpaz’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı GAÜ’ye teşekkür etti. GAÜ ile birlikte bölgenin sadece ekonomik olarak değil spor tesisleri, kültür ve sanat merkezleri ile birlikte bölgenin altyapı olarak da gelişecek olmasının Karpaz’da yaşayan genç nüfus için önemine dikkat çeken bölge halkı, GAÜ’nün bölgeye olan ilgisinden tüm kesimlerin memnun olduğunun altını çizdi