25 Yıllık Birikim Karpaz’a Taşınıyor

Haberler

GAÜ'DEN

25 Yıllık Birikim Karpaz’a Taşınıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini ve uzman kadrolarını sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Karpaz’a taşıyor.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Girne Amerikan Üniversitesi ile Dipkarpaz Belediyesi işbirliğinde, Dipkarpaz İlkokulu tadil edilerek daha çağdaş bir hale getiriliyor.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Başkan Yardımcısı Olgun Üstün Dipkarpaz’a giderek başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Nazım Çavuşoğlu ile Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın temasları BRTK ve GAÜ TV tarafından da takip edildi.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Girne Amerikan Üniversitesi ile Dipkarpaz Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen tadilat çalışmalarında Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenler ile öğrencilerden oluşan 40 kişilik heyet görev alıyor.

Bakan Çavuşoğlu : “Eğitim Seferberliği Başlatan GAÜ Dipkarpaz’da da Lokomotif Olmuştur” Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu ülkede Girne Amerikan Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği gibi eğitim seferberliğine çok ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “Girne Amerikan Üniversitesi burada lokomatif olmuştur eğitim için ülkem için ne yapabilrim diye hareket etmiştir” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin, yıllardır ihmal edilen tadilatı yapılmayan Dipkarpaz ilkokulununa sahip çıktığını ifade eden Çavuşoğlu, söz konusu üniversitenin Dipkarpaz’a kampüs kurma yönünde çalışmaları olduğunu da kaydetti.

Herşeyi devletten beklemenin mümkün olamayacağına işaret eden Bakan Çavuşoğlu, duyarlı kişiler ve kurumların eğitime katkı sağlamasının önemine değindi.

Bakan Çavuşoğlu, GAÜ’nün örnek alınması gereken sosyal sorumluluk bilinci ile Dipkarpaz İlkokulu ve bölgeye katkı yapmaya başladığının altını çizerek herkesi eğitim seferberliğine katılmaya davet etti.
Serhat Akpınar : “GAÜ Dipkarpaz İlkokulu Bilgisayar Laboratuvarı Kuracak”

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ’nün akademik kadroları ve öğrencileriyle birlikte Dipkarpaz ilkokulunda bir seferberlik ilan ettiğini kaydederek, eğitimin önemine vurgu yaptı.

Dipkarpaz İlkokulunda eğitimlerine devam eden öğrencilerin bilgiye daha kolay erişebilmelerini sağlamak amacı ile bir bilgisayar laboratuvarı yapılması yönünde üniversitenin karar aldığını açıklayan Akpınar, Dipkarpaz İlkokulunun teknolojik altyapısının oluşturulması ve geliştirilmesine destek vereceklerini sözlerine ekledi. Girne Amerikan Üniversitesi’nin Karpaz bölgesinin kültürü ve doğasını koruyarak gelişmesi için her projeye destek vereceğini de belirten Akpınar, Karpaz bölgesinin gelişimine katkı yapmak adına GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve kadroları ile çalışmaya başladığını vurguladı.
Mehmet Demirci : “Bölge Halkı Olarak Devlete ve GAÜ’ye Teşekkür Ediyorum.”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci de uzun zamandır ihmal edilen Dipkarpaz bölgesinini son dönemlerde gerek eğitim gerekse yatırım açısından hızlı bir şekilde geliştiğini ve ilerlediğini ifade ederek, Dipkarpaz ilkokulunda böylesi bir çalışmanın yapılmasına katkı sağlayan Bakan Çavuşoğlu ile Girne Amerikan Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.