Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner: “En Kaliteli İşletme Eğitim Veren Türk Üniversiteleri Arasında ...

Haberler

GAÜ'DEN

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner: “En Kaliteli İşletme Eğitim Veren Türk Üniversiteleri Arasında ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, CNBC-E’de yayınlanan Doğru Tercih programında Kıbrıs ve yükseköğretim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Doğru Tercih programında KKTC ve yükseköğretim sistemi ile ilgili sorulara cevap veren Prof. Dr. Öner, GAÜ’nün 68 değişik ülkeden gelen öğrencileri ve 3 kıtaya yayılan kampüsleri ile “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” olma vizyonunu 25. yılında gerçekleştirdiğini belirtti.

Türkiye’de sayıları hızla artan vakıf üniversitelerinden dolayı öğrenci sayısının azalması ile ilgili GAÜ’nün kaygı duymadığını da ifade eden Öner, 25. yılını tamamlayan GAÜ’nün YÖK ve YÖDAK dışında dünyanın önde gelen akreditasyon ve denklik kurumları tarafından diplomasının tüm dünyada geçerli olduğunu hatırlatarak iyi bir gelecek için öğrenci ve velilerin 25 yıllık bilimsel bilgi ve yükseköğretim kalitesini tercih edeceklerini belirtti.

Eduniversal tarafından dünyada en iyi ilk 1000 üniversite ve İşletme eğitiminde Türkiye’deki Üniversiteler dahil ilk 6 üniversite arasında GAÜ’nün yer aldığının altını çizen Öner, üniversite bünyesinde her 20 öğrenciye 1 öğretim görevlisinin düşmesinin yükseköğretim’de 25 yıllık kalitenin sonucu olduğunu vurguladı.

GAÜ öğrencilerinin İngilizceyi İngiltere ve ABD’deki kendi kampüslerindeki Hazırlık Okullarında okuma şansına sahip olduğunu da belirten Öner, 25. yılında GAÜ’nün 1000 öğrenciye yüzde 100 ve 2000 öğrenciyede yüzde 50 burs vereceğini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs’ın üniversite eğitimi ve yükseklisans ile doktora eğitimi için en uygun coğrafya olduğunun da altını çizen Öner, 25. yılında GAÜ’nün öğrencilerine kendi yurtlarında sağladığı barınma olanakları ve kıtalar arası kampüslerinde öğrenci değişim programları ile öğrenim görme fırsatının önemine dikkat çekti.

KKTC ve GAÜ’de yükseköğretim ve eğitim görme ile ilgili her türlü detaylı bilginin www.gau.edu.tr web adresinden alınabileceğini de sözlerine ekleyen Öner, GAÜ diplomasının tüm dünyada geçerli olduğunu belirterek Bologna sürecinde GAÜ’nün İngiltere yükseköğretim denetleme kurumu NARIC ve BAC tarafından İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüsüne verilen denklik ve tanınma ile aktif olarak yer aldığının altını çizdi.