MİMARLIK SADECE BİNA İNŞA ETMEK YA DA ÇİZİM YAPMAK DEĞİLDİR

Haberler

GAÜ'DEN

MİMARLIK SADECE BİNA İNŞA ETMEK YA DA ÇİZİM YAPMAK DEĞİLDİR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Architecture of Ali Yapıcıoğlu” başlığı altında etkinlik düzenlendi.

“Architecture of Ali Yapıcıoğlu” adı altında gerçekleştirilen etkinlik bünyesinde, Yüksek Mimar Ali Yapıcıoğlu’nun bitirdiği ve kendi resmi internet sayfalarında paylaştığı mimarlık çalışmalarına yer verildi.

Yapıcıoğlu yaptığı konuşmasında, mimarlık mesleğinin sadece bina inşa etmek ya da sadece çizim yapmak olmadığını belirterek, Mimarlığın içerisinde; felsefeyi ve sosyolojiyi barındırdığını söyledi. Yapıcıoğlu, mimarlık mesleğinin dizayn etmeyi, yaratıcı düşünmeyi ve perspektif bakabilmeyi de kapsadığını belirtti.

Konuşmasının devamında Yapıcıoğlu şunları söyledi;

‘‘Eğer size bu güzel bir bina dersem, bana kim bu cümledeki güzel kelimesinin tanımını yapabilir ki? Güzel ya da iyi bir binanın bir açıklaması olmalı. Bize bu bina ile ilgili detay gerekiyor’’ dedi.

Yapıcıoğlu öğrencilere doğudaki evlerin daha fazla güneş almasından dolayı evi nasıl tasarlanacağıyla ilgili görsellerle destekleyerek, evin veya inşa edilecek binanın nerde olduğu coğrafi ve iklimsel yapısının tasarımında çok etkili olacağını belirtti. İnşa edilecek binaların konumundan, coğrafi özelliklerinden, ikliminden inşası yapılacak binanın yörenin genel coğrafyasına göre gerekli malzemelerinden, inşa edilecek binanın çevresel değerlerine zarar vermemekten yüzeysel olarak bahseden Yapıcıoğlu, son olarak öğrencilerden aldığı soruları yanıtlayarak etkinliği sonlandırdı.