GAÜ Ⅰ. MESLEKİ EĞİTİM VE YERLİ ÜRÜNLER FUARINDA

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Ⅰ. MESLEKİ EĞİTİM VE YERLİ ÜRÜNLER FUARINDA


Girne Amerikan Üniversitesi 1’nci Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı’na katılım gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından ülke çapında ilk defa organize edilen etkinlikte stantlarda yerini alan GAÜ Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Turizm Gastronomi, Eğitim Fakültesi, İşletme Fakültesi fuar kapsamında akademisyen ve öğrencilerle yerini aldı.

Fuara katılım gösteren ortaokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere GAÜ stantlarına yoğun ilgi gösterildi.  Yalnızca üniversiteler hakkında bilgilendirmelerin olmadığı aynı zamanda öğrencilerin de uygulamalı bir şekilde proje ve sunumlarını gerçekleştirdiği etkinlikte meslek eğitimi ve iş hayatı ile ilgili paylaşımlarda bulunuldu.

SAYGILI, “SON DERECE YARARLI BİR ÇALIŞMA”

Fuar ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı, “Burada üniversiteler ortaokul ve lise öğrencilerine tanıtıyorlar. Biz de burada iletişim Fakültesi olarak Radyo Tv, Halkla İlişkiler, Basın Yayın, Yeni Medya alanlarımızı tanıtıyoruz. Gelen öğrencilerimize uygulama adına fotoğrafçılıktan tutun montaja kadar her şeyi gösteriyoruz. Son derece güzel ve yararlı bir çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN İLGİ VE MERAKI ÇOK GÜZEL”

 Radyo tv ve sinema bölüm başkanı vekili Müge Günay “Öğrencilerin ilgisi çok güzel kendi fakültemizi tanıtabildik. Buradaki öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum onlarda üniversitemizi temsil ediyor”

“BU TİP ETKİNLİKLER MESLEK SEÇİMLERİNDE ÇOK ÖNEMLİ”

Öğretim Görevlisi Selim çavuş Bu fuarın öğrenciler açısından geleceğe yönelik meslek seçiminde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerin hayallerine giden yolda güzel bir etkinlik düzenlendi.

“BU TİP ETKİNLİKLER SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI”

Ali Özçil  “Bir tarafta genç öğrencilerimiz diğer tarafta ise mesleğe gelecek gençlerimiz var burada amacımız gelen öğrencilere mesleği tanıtmak. Bu tür etkinlikler her açıdan çok güzel oluyor, dileğim devamının gelmesi” ifadelerine yer verdi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ ÜNİVERSİTEMİZDE KARTALLAR OLARAK AĞIRLAMAK İÇİN BURADAYIZ”

Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Öğretim Üyesi Süleyman Aksu ise, “Eğitim Fakültesi olarak Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve Çocuk Gelişimi Kulübümüzün hazırlamış olduğu materyallerle eğitim fuarımızdayız. KKTC öğrenim gören öğrencilerimizin yoğun bir ilgisi var. Öğrencilerimizin sorularını yanıtladık. Etkinlik masasında hayalindeki okulu yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Buradaki amacımız tercih döneminde GAÜ ailemize davet etmek ve onları da ailenin birer parçası olarak üniversitemizde kartallar olarak ağırlamak ve mezun etmek için buradayız” şeklinde konuştu.