YAŞAMI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK

Haberler

GAÜ'DEN

YAŞAMI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK


GAÜ Engelliler Haftası etkinliğinde bir araya geldi

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Girne Amerikan Üniversitesi ev sahipliğinde İletişim Fakültesi, Engeliler Federasyonu ve BRT iş birliği ile düzenlenen etkinlikte bir araya gelindi.

Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz, GAÜ Sağlık, Spor ve Kültür Dairesi Başkanı Türkay Akpınar, İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı, Basın Yayın Bölüm Başkanı Muharrem Özdemir ve çok sayıda akademisyen katılım gösterdi.

Etkinlikte, ‘Engelleri Sporla Aşanlar Belgeseli’ galası yapıldı.

SAYGILI, “GAÜ AİLESİ OLARAK HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı, “Her birimizi potansiyel engelli adayıyız. Ne zaman ne olacağı neleri yaşayacağımız hiçbir zaman belli olmuyor.  Bu nedenle insanlara düz bir gözle bakmak değil gönül gözüyle de bakmak gerekiyor. İnsanlara sevgi ve saygı ile yaklaştığınızda sorunların en kısa zamanda çözüleceğini düşünüyorum. GAÜ KKTC’ de yaşayan ve yaşanan her olayın yanında” ifadelerini kullandı.

AKDENİZ,“GAÜ İLE GEÇMİŞTE YAPTIĞIMIZ GİBİ ETKİNLERİMİZ VE İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz, “Buradaki amacımız engelli bireylere fırsatlar verildiğinde nelerin yapılabileceğinin somut göstergesidir.   Geçmiş yıllarda da GAÜ ile organizasyonlarımız oldu. Üniversitelerin sadece bir eğitim yuvası olarak değil STK’lar ile toplumu bilinçlendirmek, toplumla bütünleşmeye katkı sağlama noktasında GAÜ ciddi bir efor sarf etmekte” ifadelerine yer verdi.