GAÜ Dünya Sıralamasında İlk 1000 Üniversite Arasında

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Dünya Sıralamasında İlk 1000 Üniversite Arasında

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2008-2009 akademik yılında olduğu gibi yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında da dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 1000 üniversite arasına girdi. Güney Afrika’da bu yıl ikincisi gerçekleşen Eduniversal Dünya Üniversiteleri değerlendirme şürası sonunda GAÜ, Uluslararası İşletme fakülteleri arasında diğer 7 Türk üniversitesi ile ilk 1000’e girme başarısı gösterdi.
“Eduniversal Raporu’nda Sadece 8 Türk ile 1 Rum Üniversitesi Var”

Küreselleşen dünya ile birlikte yükseköğretim kurumlarını değerlendiren Eduniversal değerlendirme şürası sonunda raporda yer alan 8 Türk üniversitesi arasında GAÜ’nün yanında Doğu Akdeniz Üniversitesi, Bilkent, İstanbul, Koç, Sabancı, Galatasaray ile Marmara Üniversitesi en iyi 1000 üniversite arasında yer aldı. Güney Kıbrıs’ta 1990 yılında kurulan Cyprus International Instıtute Management (CIIM) ise Eduniversal listesinde yer alan tek Rum üniversitesi oldu. KKTC üniversiteleri içerisinde sadece GAÜ ile DAÜ’nün en iyi ilk 1000 üniversite arasında yer aldığı rapor ile 25. yılını kutlayan GAÜ yükseköğretimde çeyrek yüzyıllık bilimsel bilgi birikimi ile Eduniversal gururunu ikinci kez yaşadı.
“Eduniversal Dünyanın Önde Gelen Bilim İnsanlarından Oluşmakta”

GAÜ yetkililerinden konuyla ilgili yapılan açıklamada Eduniversal Palmiye ödülünü ikinci kez alan GAÜ’nün Eduniversal Palmiye ödülü ve denkliği yanında IACBE, Avrupa İşletme Konseyi –ECBE-, Dünya Turizm Örgütü TedQual -WTO-, NARIC ve BAC uluslararası akreditasyon ve denklikleri yanında İşletme fakültesinin ABD ve Avrupa yükseköğretim ve denetleme kurumlarından ACBSP, EFMD, EURODIP, IAU ve FUIW üyelikleri bulunduğu hatırlatılarak GAÜ’nün ilk 1000 üniversite arasında yer almasının “Kıtalarötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu sonucu olduğu vurgulandı. 25. yılını çeşitli bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile kutlayan GAÜ’nün dünya yükseköğretimine ve bilim dünyasına yön verdiğinin de altının çizildiği açıklamada küreselleşen dünyada GAÜ’nün yükseköğretim’de 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile küresel güçler arasında olduğu ifade edildi.

Eduniversal değerlendirme kurulun da 9 asıl üyenin dünyanın önde gelen bilim insanlarından oluştuğuna dikkat çekilen açıklamada Prof. Eon Smit, Prof. Dr. Aneeta Madhok, Prof. Virginijus Kundrotas, Prof. Sung Joo Park, Prof. Edson Luiz Riccio, Prof. Michel Nedzela, Prof. Michael Wood, Prof. Nehme Azoury ve Axel Schumacher’in Eduniversal değerlendirme kurulunda yer alan isimler olduğu belirtildi.
“Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri İfadesi GAÜ İtirazı İle Raporda Yer Almıştı”

GAÜ adına Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın katıldığı 2008-2009 yılında Paris’te düzenlenen Eduniversal Şürasında ilk kez en iyi eğitim veren 1000 üniversite arasına giren GAÜ, UNESCO CEO’su ve Birleşmiş Milletler Avrupa Merkezi Akademik Konsey Direktörü Jacques Rao’nun da açılış konuşması yaptığı toplantı da yaptığı itiraz ile Kuzey Kıbrıs üniversiteleri ifadesinin şüra raporuna girmesini sağlayarak GAÜ ve DAÜ’nün Kuzey Kıbrıs üniversiteleri başlığı altında dünya bilim literatürü ve sıralamasında yer almasını başarmıştı.