KKTC Fahri Elçisi Olarak Kirgizistan’a Döndüler

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Fahri Elçisi Olarak Kirgizistan’a Döndüler

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Kırıgızıstanın önde gelen üniversitelerinden Bişkek Finans ve Ekonomi Akademesi (BAFE) arasında geçtiğimiz yıllarda imzalanan akademik işbirliği anlaşması öğrenci değişim programı çerçevesinde yaz stajları ile yaz okulu derslerini GAÜ Karmi Kampüs’te tamamlayan Kırgız öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

GAÜ Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Toplantı salonunda düzenlenen törende İşletme ve Turizm Otelcilik ve Konaklama bölümlerinde yaz dönemi eğitimlerini tamamlayan Kırgız öğrencilere sertifikaları Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi tarafından verildi. Düzenlenen törende Öğrenci Hizmetleri ve Uluslararası Öğrenciler Direktörü Celal Sakka ile GAÜ TV’de hazır bulundu.
“2004’ten Beri Devam Eden Süreç KKTC ve Kırgızistan arasında Bilim ve Kültür Köprüsü Kurmuştur”

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, GAÜ ile BAFE arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşmasının 2004 yılında Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve kendisinin hazır bulunduğu toplantıda imzalandığını hatırlatan Vehbi, iki üniversite arasında imzalanan anlaşmanın her iki ülke ve üniversitelerine önemli katkılar ve açılımlar kazandırdığına dikkat çekti. Kırgızıstan ve KKTC arasında bilim ve kültür köprüsünü kurulduğunu ve uzun yıllardan beridir sürecin devam ettiğine işaret eden Vehbi, GAÜ’nün 110 dünya üniversitesi ile imzaladığı benzer anlaşmalar ile KKTC ve kültürünün yanında yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin tüm dünyaca tanınmasına önemli katkılar yaptığını vurguladı.

GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile edinilen bilgi ve deneyimlerin üniversite ve sonrası süreçte faydalarının görüleceğini de belirten Vehbi, iki ülke arasında kurulan bilim ve kültür köprüsünün daha da büyümesi için GAÜ’nün Kuzey Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD Kampüsleri ve akademik programları ile yükseköğretim öğrencilerine fırsatlar sunmaya devam edeceğinin altını çizdi.
“Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesinde Eğitim Aldık, Ciddi Katkılar İle Ülkemize Dönüyoruz”

Sertifika töreni sonunda GAÜ TV Aktüel Haber programının sorularını cevaplayan Kırgız öğrenciler KKTC’yi yakından tanımaktan ve GAÜ’de eğitim görmekten mutlu olduklarını belirttiler. KKTC’nin fahri elçisi olarak ülkelerine döneceklerinin altını çizen Kırgız öğrenciler GAÜ’nün eğitim kalitesi ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikiminin üniversite eğitimlerine ve kariyer gelişimine önemli katkılar yaptığını vurguladılar. Stajlarını tamamlarken Girne’ nin eşsiz doğa güzeliklerini kültürel miraslarını ve KKTC vatandaşlarının samimi yardımsever ve konukseverliğinden kendilerini ülkelerinde hissetiklerini de belirten Kırgız öğrenciler yeterlilik ve kültürel etkileşim kazanma fırsatnı kendilerine tanıyan GAÜ ailesi bireylerine teşekkür ederek bir sonraki akademik yılda tekrar GAÜ Kampüslerinde eğtimlerine devam etmek istediklerini ifade ettiler.
“KKTC Yükseköğretim Sisteminin Tanınması Adına Önemli Katkılar Yapmakta”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) nden konuyla ilgili yapılan açıklamada Kıbrıs’ın ilk üniversitesi GAÜ’nün yükseköğretimde 25. yılını kutladığı hatırlatılarak GAÜ diploması ve akademik programlarının dünyanın her yerinde önde gelen akreditasyon kurumları ve resmi kurumlar tarafından onaylanmasının ve akademik işbirliği anlaşmalarının KKTC yükseköğretimi için önemine dikkat çekildi.

GAÜ ile BAFE arasında 2004’ten itibaren uygulanan anlaşma ile Kırgız öğrencilerin çeşitli dersler yanında zorunlu stajlarını GAÜ Kıbrıs Kampüsü Karmi Kampüs’te yaptıkları belirtilerek GAÜ öğrencilerinin de akademik işbirliği kapsamında ilgili bilimsel çalışmalarını Kırgızistan’da sürdürdükleri ifade edildi.