DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ DENİZCİLİK ÖĞRENCİLERİ, KARİYERLERİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

GAÜ DENİZCİLİK ÖĞRENCİLERİ, KARİYERLERİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesindeki Denizcilik ve Lojistik kulüplerinin ortaklaşa düzenlediği, güz dönemi kariyer günleri gerçekleştirildi.


19 Aralık 2017 Salı günü başlayan kariyer günleri kapsamında ilk gün, Akgünler Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Kpt. Mustafa Ergüven ve Yasa Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Muammer Bıçakçı, İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı A. Göktan Gökalp konuşma gerçekleştirdi. İkinci günde ise TÜRKON Line Personel Müdürü Murat Şahin, Oras Denizcilik Personel Müdürü Timur Kızılbudak, Kıran Denizcilik İnsan Kaynakları Müdür Kpt. Aşkı Çelik,Ekol Lojistik İnsan Kaynakları Direktörü Berrin Tavman katılım gösterdi


Kariyer Günlerinin açılış konuşmasını GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk gerçekleştirdi.


Öztürk, “Denizcilik Meslek Yüksekokulumuzun ‘Kariyer Günleri’ öğrencilerimizin mesleki gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir. Burada sizleri görünce gerçekten bir aile olduğumuzu daha da iyi hissettim” dedi.


Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Funda Yercan, “Denizcilik  ve lojistik kulübünün öğrencileri olarak çok güzel bir faaliyete imzaattınız bugün. Firma sahiplerini burada ağırlamaktan çok mutluluk duyuyoruz” dedi.


Akgünler Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Kpt. Mustafa Ergüven, “Kısa süren  denizcilik ve gemi hayatımda çoğu denizci gibi kara da iş bulma imkanını yakaladım. Akgünler Denizcilikte 2009 dan beri yer alıyorum. Şirketimiz Girne-Taşucu hattında 2000 senesinde sefere başlamıştır. Akabinde sefer sahalarını genişleterek girne-alanya, girne-mersin gibi seferlerini eklemiştir” dedi.


Yasa Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Muammer Bıçakçı, “Türkiye’de denizcilik insane istihdamı açısından her geçen gün daha iyiye gidiyor. Okulunuzda simülatörler, cihazlar, kurtarma yeri mevcut ve bu sizlerin gelişimi için çok önemli. Bunları iyi öğernin ve gemilere tam donanımlı gidin” dedi.


İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı A. Göktan Gökalp, “Iyi bir denizci olmak için çok çalışmanız gerekmekte. İyi olacaksınız, rakiplerinizden öne geçmeye çalışacaksınız. O yüzden disiplinli olun, yabancı dilinizi geliştirin” dedi.


TÜRKON Line Personel Müdürü Murat Şahin, “1954 yılında Kaşif Denizcilik kuruldu. 1997 yılında Türkon konteynır taşımacılık ve denizcilik aş kuruldu. 1998 yılında Türkon- amerika arasında direct hat olarak çalışmaya başladı. 2001 yılında Sedef Gemi inşaatı gruba dahil oluyor. 2003’de grup holdingleşiyor ”dedi.


Oras Denizcilik Personel Müdürü Timur Kızılbudak, “Oras denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında faaliyet gösteren ve yaklaşık 30 senelik tecrübesi olan bir denizcilik firmasıdır. Gemilerimizde okul ayrımı yada cinsiyet ayrımı yapılmamaktadır. Herkes başvurabilir ve kabul görebilir. Bizim için en önemli şey kendini geliştirebilen, yeniliklere açık, hevesli arkadaşlarla çalışmaktır. Stajyer seçimlerimizi de bu kriterleri göz önünde bulundurarak yapıyoruz” dedi.


Kıran Denizcilik İnsan Kaynakları Müdür Kpt. Aşkı Çelik,“uzun stajlarına çıkacak oturuma katılan öğrencilerden de aynı mesleki performans ve deniz örf adetlerine tamimiyle bağlı denizciler olmaları hususunda telkinlerde bulundu” dedi.


Ekol Lojistik’in İnsan Kaynakları Direktörü Berrin Tavman, “öğrencilerle yaptığı söyleşide bireysel farkındalıklar üzerinden yola çıkarak kişilik envanterlerini anlattı. Her bireyin farklı bir karaktere, bu karakterden yola çıkarak farklı yönelimlere sahip olduğunu vurgulayan Tavman, Her şeyden önce kendinizi, karakterinizi tanıyın” dedi.