DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

GAÜ DENİZCİLİK ÖĞRENCİLERİ, UYGULAMALI EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik Yüksek Okulu bünyesinde eğitim gören öğrenciler, aldıkları eğitimin bir parçası olan, gemi uygulama “Denizcilik” dersleri kapsamında, gemi ortamında paratik yaptı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Denizcilik Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Uzak Yol Kaptanı Orhan Babaoğlu, Girne Limanında bulunan “Lady Su”  adlı Ro-Ro gemisinde uygulamalı eğitim yaptıklarını belirterek, derslerinin oldukca verimli geçtiğini, bundan sonra da bu tip etkinlikleri daha sık gerçekleştireceklerini söyledi. Babaoğlu açıklamasının devamında ise;

"GAÜ Denizcilik Yüksekokulu bünyesinde bulunan öğrenciler ile, "Denizcilik" dersi kapsamında öğretim ben ve Kaptan Ogün Yürütken gözetiminde Girne limanında bulunan "Lady Su" gemisinde uygulamalı eğitim yaptık.  Bu hafta iki ayrı grupla yaklaşık 50 denizcilik birinci sınıf öğrencisi, daha önce derslerde teorik olarak tanıtılan gemi aksamını yakından gördüler ve nasıl çalıştıkları hakkında bilgi sahibi oldular. Hepsi de denize gönül vermiş öğrencilerimizin pek çoğu için bir gemi ile ilk kez tanışma olan bu etkinliğin, son derece yararlı olduğunu söyleyebilirim. Bu tür uygulamalı eğitimleri daha sık yapmayı düşünüyoruz ve Lady Su gemisini öğrencilere açarak etkinliği mümkün kılan Akgünler Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Mustafa Ergüven`e teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.