DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Denizcilik ve Lojistik Kariyer Günleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

GAÜ Denizcilik ve Lojistik Kariyer Günleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

14 Aralık 2015 Pazartesi günü başlayan kariyer günleri kapsamında 3.gün, ARKAS Holding A.Ş Mersin Bölge Müdürü İzzet Sarıbıyık, ARKAS Denizcilik Kıbrıs LTD. Yöneticisi Akın Doğan,  YMN Tanker Şirketinden Personel Müdürü İlker Mercan ve EFESANPORT Şirketinden Operasyon Müdürü Adnan Sarp konuşma gerçekleştirdi.


 


ARKAS Holding A.Ş Mersin Bölge Müdürü İzzet Sarıbıyık konuşmasında, Arkas hakkında kronolojik bilgiler verirken yönetim kurulunu tanıttı.Ofis ve acentelerini ve hizmet verdikleri limanlardan bahseden Sarıbıyık, yaptıkları Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerini anlattı. Ayrıca Sarıbıyık, öğrencilerin sorularını yanıtlarken şirketin nasıl büyüdüğüne ve şu anki konumuna nasıl ulaştığını verdiği örnekler ile aktardı.


 


ARKAS Denizcilik Kıbrıs LTD. Yöneticisi Akın Doğan ise konuşmasında, “Şu an için Kıbrıs’ta hacimin çok olmadığını varsayarsak ileriye dönük bir faaliyet olarak burayı hayata geçirdik” dedi.  Güverte bölümü öğrencilerine staj imkanlarıyla ilgili bilgiler  veren Doğan, öğrencilerin sorularını cevapladı.


 


YMN Tanker Şirketinden Personel Müdürü İlker Mercan konuşmasında, YMN Tankerle ilgili bilgiler vererek, örencilerin sorularını yanıtladı. Staj imkanlarından bahseden Doğan, Tanker gemilerinde çalışmanın zorlukları, kolaylıklarını anlattı. Yakıt tankerlerinde çalışmanın sağlıkla ilgili bir tehdit oluşturup oluşturmayacağını soran öğrenciye Doğan, “Tankerler kuruyük gemilerinden çok daha güvenlidir. Çünkü birsürü denetlemesi var.” dedi. Ayrıca Doğan, iş hayatına girmeden önce hedef belirlemenin önemini ve prensip sahibi olmanın kazandırdığı önceliklerden bahsetti.


 


EFESANPORT Şirketinden Operasyon Müdürü Adnan Sarp ise konuşmasında, Denizci adaylarının ileride yaşayacağı zorluklardan bahsederken; “ Kaba kaba dalgaları gördüğünüzde ben bunun için mi okudum diyeceksiniz. Ama o dalgalar sizleri korkusuz, mert, yürekli yapacak. Bunları o dalgaların içinde farkedemeyeceksiniz. Ama bir gün o denizden aldığınız dersler sizing gelecek hayatınıza çok farklı bir yön verecek”dedi. Konuşmasının devamında Sarp, öğrencilere verebilecekleri staj imkanlarından bahsetti.


 


Denizcilik ve Lojistik kulüplerinin ortaklaşa düzenlediği, güz dönemi kariyer günlerinin son gününde, 18 Aralık Cuma günü ise 14:00-16:00 Mercan Group, 16:00-18:00’da ise Atlantik Denizcilik yetkilileri GAÜ Denizcilik ve Lojistik bölümü öğrencileri ile bir araya gelecek.