DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Denizcilik ve Lojistik Kariyer Günleri Devam Ediyor

GAÜ Denizcilik ve Lojistik Kariyer Günleri Devam Ediyor

14 Aralık 2015 Pazartesi günü başlayan kariyer günleri kapsamında ilk gün, Akgünler Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Kpt. Mustafa Ergüven ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın ve Genel Sekreteri Salih Bilal, 2.gün ise Transal Shipping Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Alkan ve Motor Müfettişi Muammer Kuzu, Atun Limited Saadet Karaman ve Alp Şahin ile SeaTec şirketinden Kpt. Ulus Göker konuşma gereçkeleştirdi.


 


Transal Shipping Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Alkan ve Motor Müfettişi Muammer Kuzu gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında,


 


“Staj için şirketimizi seçen öğrencilerden genel olarak kendilierini geliştirmelerini , hevesli olmalarını bekliyoruz.Aradığımız krater ise ingilizce testine giriyorlar başarı derecesini geçerlerse Kabul ediyoruz. Yeni senede her okuldan belirli sayı belirleyip stajyer almayı düşünüyoruz. Gemilerin sefer bölgeleri itibariyle yoğun çalışma temposu mevcut. Bazen değiştirmeci kaptan ataması yapıyoruz.Genelde çok tercih etmiyoruz” dedi.


 


Atun Limited adına kariyer günlerine katılan  Saadet Karaman ve Alp Şahin ise konuşmalarında, Atun Limited hakkında bilgi verirken, şirketin, Türkiye limanları dışındaki limanlara genellikle Mersin aktarmalı olarak ithalat ve ihracat servisi verdiklerini belirterek, Müşterilerin yüklerinin hazır olduğunda  izlenmesi gereken yolları sıralayarak, mal cinsi, istenilen konteyner tipi, tonaj(tahmini), taşıma şekli, hedef navlun, ödeme şekli gibi bilgilerin alınması gerektiği söylendi.


 


Kariyer günlerinin 2.günü, 3.bölümünde ise SeaTec şirketinden  Kpt. Ulus Göker gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi,


 


“Gemilerin herhangi bir sorun yaşamadan hizmet verebilmelerini sağlıyoruz.Özellikle tankerlerin çalışmalarında bizim teftişlerimiz çok önemli yer tutuyor..Tanker firmaları bu teftişleri geçemediği sürece yük alma özelliğini kaybediyor” dedi.


 


14-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen 17 Aralık Perşembe günü; 14:00-16:00 Şener Petrol, 16:00-18:00 Kıran Holding, 18 Aralık Cuma günü ise 14:00-16:00 Mercan Group, 16:00-18:00’da ise Atlantik Denizcilik yetkilileri GAÜ Denizcilik ve Lojistik bölümü öğrencileri ile bir araya gelecek.