SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Ersun Yanal GAÜ Öğrencileri İle Biraraya Geldi

Ersun Yanal GAÜ Öğrencileri İle Biraraya Geldi

GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde Ünlü Teknik Direktör Ersun Yanal ile "Futboldaki Teknolojik Gelişmeler" konusunda gerçekleşen söyleşiye, akedemisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.


 


Ünlü Teknik Direktör Ersun Yanal: “Başarı yolu, bilginin altyapısı oluşturmak, bunu kullanılır hale dönüştürmek ve hedefleri belirlemektir. Çünkü çağ bunu gerektiriyor” diyerek, Atatürk’ün bilgi hakkında söylemiş olduğu “Bilgisiz, ilimsiz otorite kurulamaz.  Bir yönetici olacaksanız, bilgisiz lider olamazsınız. Bilgi bu işin temel alt yapısıdır” sözüne atıfta bulundu.


 


GAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar’ın moderetörlüğünde gerçekleşen söyleşide Acar, Ersun Yanal hakkında şu sözleri söyledi: “Bizim Ersun hocamızla tanışıklığımız Manisaspor’da  başladı ve daha sonra Dokuz Eylül Spor Akademisi ile devam etti. O süreçte araştırma görevlisi olarak çalışıyordum, Ersun’da okulun önde gelen öğrencilerindendi. Herkesten bir adım önde olan birisiydi. Üniversite çatısı altında bilginin ve teknolojik gelişmelerin konuşulması gereken en doğru isim Ersun Yanal’dır. Teorik ve pratik alanda da en ideal modeli Ersun Yanal oluşturmuştur. Futboldaki teknolojik gelişmeler konusunda en yetkin isimlerdendir” dedi.


 


Ersun Yanal ise bu sözlere karşılık gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında: “Mustafa hocamla çok uzun bir geçmişimiz var ve bu geçmişte çok önemli yerlerde buluştuğumuz anlar oldu. Onlardan bir tanesi de bugün hem öğrenci - öğretmen ilişkimiz ve bu işi yapan meslektaşlar olarak birlikte çalışma imkanı bulmazızdır. Beni buraya davet ettikleri için teşekkür ederim. Öncelikli olarak, üniversitenizin olanakları ve imkanları çok güzel, bu sıcaklığı bizi keyiflendirdi. Uzun bir zamandan sonra böyle güzel sohbet gerçekleştirmek  ve öğrencilerle buluşmak beni mutlu etti. Güzel bir söyleşi oldu” dedi.


 


GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi söyleşi sonar GAÜ TV’ye yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “ Öncelikle Ersun Yanal’a vakit ayırıp geldiği için teşekkür etmek istiyorum. %70’i Türkiye’den gelen öğrencilerimizin olduğu bir ortamda, Türkiye’den gelen önemli isimlerin gelmesi ve öğrencilerimizle buluşması öğrencilerimiz ve bizler için çok önemlidir. Girne Amerikan Üniversitesi ailesi olarak hocamıza tekrardan çok teşekkür ediyorum” dedi. Vehbi ayrıca, geçtiğimiz gün gerçekleşen GAÜ Çetinkaya T.S.K’nün maçına Ersun Yanal ile birlikte katılma fırsatı yakaladıklarını belirterek, GAÜ ailesi olarak kendilerini aralarında görmekten duydukları onuru iletti.


 


Söyleşinin sonunda Ersun Yanal, GAÜ Akademisyenleri ve öğrencileri ile hatıra fatoğrafı çekildi.