SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, CUMHURİYET’İN 96. YILI İÇİN KOŞTU

GAÜ, CUMHURİYET’İN 96. YILI İÇİN KOŞTU

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Spor Koordinatörlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet Koşusu” Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. Yıl dönümünde, GAÜ’de gerçekleşti.


Cumhuriyet Koşusuna, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Türkay Akpınar, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi. Girne çevre yolundan başlayıp GAÜ Lympic’te sona eren 4 km’lik koşuda çekişmeli anlar yaşandı.

29 Ekim Cumhuriyet koşusuna genç, yaşlı ve çeşitli uyruklardan birçok kişi ilgi gösterirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. Yıl dönümü kutlandı.


Cumhuriyet Koşusu’nda yarışı birinci bitiren Edip Menekşe; “Bu özel anlamlı günde, sıcağın altında Cumhuriyet vesilesiyle koşan, yarışmaya katılan bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Girne Amerikan Üniversitesi’ne de bu anlamlı koşuyu düzenlediği için teşekkür ediyorum” dedi.


GAÜ Spor ve Rekreasyon Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar; “Cumhuriyet’imizin 96.yılında bu güzel günde yarışmaya katılan, dereceye giren, emeği geçen herkese, Girne Amerikan Üniversitesi ailemize teşekkür ediyorum. Herkesi kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

 

 

GAÜ Spor Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Muzaffer Doğgün koşunun ardından yaptığı açıklamada; “Her yıl bu koşuyu düzenlemekten onur ve gurur duyuyoruz. KKTC’de bu koşuyuda düzenleyen ilk biziz. İngiltere’den bile bu koşu için gelen konuklarımız var. Gençlerimizde bizlerde Cumhuriyet’imizi çoşkuyla kutluyoruz. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


Koşu sonunda dereceye giren isimler ise şu şekilde;

18-29 yaş; Erkekler: 1. Edip Menekşe, 2. Yüksel Ersin, 3. Sigu Konate

18-29 yaş Kadınlar: 1. Tülay Kuruçolak, 2. Nurcan Akkaya

30-45 yaş Erkekler: 1. Tim French, 2. Ozan Onur Erdoğan

30-45 yaş Kadınlar: 1. Cansu Yıldırım Erdoğan

46-55 yaş Erkekler: 1. İbrahim Askal, 2. Ethem Yücel, 3. Sadık Akyar

56-65 yaş Erkekler: 1. Mustafa Ferit Acar, 2. Mustafa Apak

65+ yaş Erkekler: 1. Peter French, 2. Ron French

 

GAÜ 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu sonunda dereceye girenlere madalyaları GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, GAÜ Spor ve Rekreasyon Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar ve GAÜ Spor Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Muzaffer Doğgün tarafından sahiplerine verildi.