GAÜ’nün Ortadoğuda Etkisi Genişliyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’nün Ortadoğuda Etkisi Genişliyor

Irak yüksek öğretim bakanlığı tarafından 13 Türk üniversitesi yanında Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri arasında sadece GAÜ’ nün yer aldığı Iraklı öğrencilerin tam burslu devlet bursuyla okuyacakları üniversite listesini bakanlığın resmi gazetesinde yayınlanmasıyla birlikte Girne Amerikan Üniversitesi’nin Orta Doğu’nun önde gelen üniversiteleriyle imzalamış olduğu akademik işbirliği anlaşmalarına yenileri ekleniyor.

Girne Amerikan Üniversitesi uluslararası akademik işbirliği anlaşmalarına bir yenisini ekledi. Yemen’in önde gelen üniversitelerinden Dar-Al Salam Üniversitesi ile imzalanan akademik işbirliği anlaşmasına Girne Amerikan Üniversitesi adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile Dar-Al Salam Üniversitesi adına Kurucu Rektör Dr. Abd Al-Majed Abd Al-handy Al-Saadon imza koydu.

Anlaşma ortak akademik programlar, öğrenci ve akademisyen değişimi yanında ortak bilimsel projeleri kapsarken anlaşma ile Yemenli öğrenciler ve bilim insanları GAÜ’ nün Kıtalararası Kampüslerinde eğitim görme hakkı kazanıyor.

Yemen Dar-Al Salam Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen imza töreni sonrasında üniversite Kurucu Rektör Dr. Abd Al-Majed Abd Al-handy Al-Saadon tarafından da kabul edilen Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi konuyla ilgili GAU TV Aktüel Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.
Asım Vehbi : “GAÜ Akademik Programları Ortadoğu Üniversitelerinde uygulanacak.”

Dar-Al Salam Üniversitesi ile imzalanan akademik işbirliği anlaşmasının kapsamı ile Girne Amerikan Üniversitesinin Ortadoğu yükseköğretiminde etkisinin genişlediğini ifade eden Vehbi, anlaşma ile Yemen ve Ortadoğulu öğrenci ve bilim insanlarına GAÜ Uluslararası Kampüsleri ile küresel eğitimin kapılarının açıldığını vurguladı.

Yemen ve Ortadoğulu öğrenci ile bilim insanlarının GAÜ İngiltere, Singapur ve ABD Kampüslerinde eğitimlerine devam etme fırsatı tanıyan anlaşma yanında daha önce Yemen ve bölge üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliği anlaşmalarının da ülke tanıtımı ve ambargoların kırılmasına önemli katkılar yaptığını ifade eden Vehbi,

Irak Yüksek Öğretim bakanlığı tarafından yayınlanan listede KKTC’den sadece GAÜ’nün olmasının ülke yüksek öğretimi için büyük referans olduğunun altını çizdi.