IRAK Resmi Devlet Listesinde KKTC’den Sadece GAÜ Yer Aldı

IRAK Resmi Devlet Listesinde KKTC’den Sadece GAÜ Yer Aldı

Irak Yükseköğretim Bakanlığı’nın Iraklı öğrencilerin yükseköğretimlerine resmi devlet bursu hakkı ile başlayacağı ve Türkiye Üniversitelerinden 13 seçkin üniversitenin bulunduğu listede KKTC üniversitelerinden sadece Girne Amerikan Üniversitesi yer aldı.

Iraklı öğrencilerin yurtdışında küresel yükseköğretim görmeleri ve ülkelerine tüm dünyada tanınan yükseköğretime yön veren kurumların diplomaları ile dönerek kariyerlerine ve Irak toplumu ile devletine hizmet etmelerini desteklemek adına alınan resmi kararla Iraklı öğrencilerin resmi devlet bursu ile eğitim görecekleri dünyanın seçkin üniversiteler listesinde Türkiye’den İstanbul Kültür, Yaşar, Bahçeşehir, Dokuz Eylül, Gazi, Sabancı, Anadolu, Ankara, Hacettepe, İstanbul Teknik, Bilkent, Boğaziçi ile Orta Doğu Teknik Üniversiteleri yer alırken KKTC üniversitelerinden sadece Girne Amerikan Üniversitesi listeye girme başarısı gösterdi.
“Irak tarafından KKTC Üniversitelerinden Resmi Olarak Sadece GAÜ Tanınmakta”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada

Irak devleti ve Yükseköğretim Bakanlığı tarafından KKTC üniversiteleri arasından sadece Girne Amerikan Üniversitesi’nin resmen tanındığı ifade edilerek devlet bursu ile KKTC’de yükseköğretime başlayacak Iraklı öğrencilerin GAÜ Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD Yerleşkelerinde öğrenimlerinwe devam etme hakkı da kazanacağı belirtildi.

Irak Yükseköğretim Bakanlığı resmi internet sitesi www.mhe-krg.org web adresinde Girne Amerikan Üniversitesi’nin Türkiye’nin önde gelen 13 üniversitesi ve dünyanın seçkin üniversitleri ile birlikte yer almasının ülke yükseköğretimi adına önemli bir referans olduğunun vurgulandığı açıklamada yükseköğretimde uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekildi.
“KKTC Yükseköğretiminin Geleceğini Uluslararasılaşma Belirleyecek”

Yükseköğretim kalitesinde ve tüm dünyaca resmen tanınmasında uluslararasılaşmanın önemli bir kriter olduğunun altının çizildiği açıklamada KKTC’nin turizm ile birlikte lokomotif sektörlerinden biri olan yükseköğretim sistemi ve yapılarının geleceğini uluslararasılaşma olgusunun belirleyeceği vurgulandı. Girne Amerikan Üniversitesi’nin Irak Yükseköğretim Bakanlığı tarafından resmen tanınmasının KKTC ve ülkenin yükseköğretim sistemi ile yapıları adına olumlu sonuçlar doğuracağına da işaret edilen açıklamada resmi tanınmada Girne Amerikan Üniversitesinin Kıtalararası Kampüsleri, tüm dünyada akreditasyonu olan akademik programları ve uluslararasılaşmaya verdiği önemin etkili olduğu vurgulandı.