GAÜ’den Ortadoğu Atağı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Ortadoğu Atağı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında uluslar arası akademik işbirliği anlaşmaları ile etki alanını genişletmeye devam ediyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Ortadoğu’nun önde gelen üniversitelerinden Skyline Üniversitesi ile GAÜ arasında imzalanan akademik işbirliği protokolü ile Ortadoğu yükseköğretim sistemi ve üniversitelerine GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile “3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile eğitime başlayan ve başlayacak olan kampüslerinden yararlanma fırsatı tanıyor.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile Skyline Üniversitesi Başkanı Kamal Puri’nin imza koydukları akademik işbirliği anlaşması geçtiğimiz günlerde Dubai’de düzenlenen törenle imzalandı.

Akademik İşbirliği anlaşması ortak müfredat, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yanında kredi transferi, ortak eğitim ile öğretim faaliyetleri ile ortak bilimsel projelerin hayata geçirilmesini kapsamakta.
“25.Yıllık Bilimsel Bilgi Birikimi ile GAÜ’nün Ortadoğu’da Etki Alanı Genişliyor”

GAÜ ile Skyline Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma ile ilgili olarak Başkan Yardımcısı Asım Vehbi yaptığı açıklamada 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile GAÜ’nün Ortadoğu’da etki alanını genişlettiğini ifade etti. GAÜ ile Skyline Üniversitesi arasında imzalanan akademik ve bilimsel işbirliği anlaşması ile Ortadoğulu öğrencilerin GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs ile eğitime başlayacak Singapur Kampüslerinin eğitim olanaklarından yararlanabileceklerini belirten Vehbi, dönemsel öğrenci değişim programları ile Ortadoğulu öğrencilerin Karmi , Canterbury ve Singapur kampüslerinde dönemsel eğitimlere devam edeceklerini vurguladı. GAÜ öğrencilerinin de Skyline Üniversitesi Kampüsünde dönemsel eğitim alabileceğinin altını çizen Vehbi, GAÜ’nün öğrencilerine ve akademik işbirliğini sürdürdüğü üniversitelerin öğrenci ve akademisyenlerine küresel yükseköğretimin kapılarını açtığını belirtti.

GAÜ öğrencilerinin Karmi, Canterbury UK ve Singapur Kampüslerinde ek eğitim ücreti ödemeden dönemsel eğitim alabileceklerini hatırlatan Vehbi, imzalanan akademik işbirliği anlaşmaları çerçevesinde de GAÜ öğrencilerinin farklı ülkelerin çok kültürlü yapılarını tanıyarak eğitimlerine dönemsel olarak devam edebildiklerini ifade etti.

Kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi olma vizyonu ile “3 Ada Tek Üniversite” projesinin hayata geçtiğini de hatırlatan Vehbi, akademik işbirliği anlaşmaları ile GAÜ’nün yükseköğretime yön vermeye devam ettiğini belirterek sürdürülen ve imzalanan anlaşmalar ile GAÜ özel örneğinde KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin tüm dünyada tanınmasının önemine dikkat çekti.