GAÜ’de “Engelsiz Hayat” Etkinliği Düzenlendi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de “Engelsiz Hayat” Etkinliği Düzenlendi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık bölümü, ‘hayatı paylaşmak için engel yok’ sloganıyla engellilere yönelik “engelsiz Hayat” etkinliği düzenledi.

Saat 10:00’da GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de yer alan etkinlik, GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji bölümünün katkılarıyla gerçekleşti.

GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tülin Bodamyalı, Mimarlık Bölüm öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk’ün açılış konuşmaları başlayan etkinlikte, GAÜ Stage School, Girne Belediyesi Kent Orkestrası ve Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları sahne aldı.

Etkinlikte, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları oyncuları; “ben bir kurbağayım” adlı çocuk oyununu sergiledi..

Etkinliğe, GAÜ Rektör Yardımcısı Tülin Bodamalı, Mimarlık Bölüm öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, KKTC Görmezler Derneği üyeleri, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileriyle GAÜ’lü öğrenciler katıldı.
BODAMYALI

GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tülin Bodamyalı açılışta yaptığı konuşmada, üniversitenin; öğrencilere verdiği kaliteli eğitim yanında onları araştırma, etkinlik ve sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla toplumsal sorunlara karşı duyarlı olmayı, toplumsal farkındalık yaratmayı, kişi ve kurumlara yön vermeyi amaç edindiğini vurguladı.
SADRİ

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri de yaptığı konuşmada, “mimarlıkta özel konular” dersi ve teması çerçevesinde gerçekleştirdikleri ‘engelsiz hayat’ etkinliğinin engelleri kaldırma adına atılmış küçük bir adım olduğunu ifade ederek, katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.
YÜCETÜRK

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ise ülkede engellilere yönelik etkinlik düzenleyen GAÜ’nün bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

Yücetürk yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nun kuruluş ve faaliyetleri hakkında bilgiler sundu.