Başarıya Götüren Aile Semineri ile Doğan Cüceloğlu GAÜ’de

Haberler

GAÜ'DEN

Başarıya Götüren Aile Semineri ile Doğan Cüceloğlu GAÜ’de

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) alanında uzman ve otorite bilim insanlarını Kıbrıs Türk halkını buluşturmaya devam ediyor. Türk insanının iç dünyasını tema olarak seçmiş ve onların duygu ile davranış biçimlerini eserleri ile çözümleyen ünlü psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu 8 Ocak 2011 cumartesi günü saat: 17.30-19.30 arası GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Spectrum Kongre Salonunda “Başarıya Götüren Aile” konulu seminer verecek.

Girne Amerikan Koleji (GAC) ve 19 Mayıs Türk Maarif Kolejinin katkılarıyla düzenlenen seminere katılacak olan Cüceloğlu, Mersin'in Silifke kazasında dünyaya geldi. Eğitimine, Silifke Ortaokulu’nda başlayan ve ardından Kırıkkale ile Ankara Liselerinde devam eden Doğan Cüceloğlu. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi.
Sınav Dönemindeki Anne ve Babalara Yol Gösterecek

Sınav Döneminde Anababalık, çocuğunun başarılı olması için, "Çok çalış oğlum/kızım," demenin ya da tüm maddi olanaklarını seferber etmenin ötesinde bir şeyler yapmak isteyen anababalara yol göstermek amacıyla yapılacak. Her anababa, okul başarısı için çocuğuna yardımcı olmak ister ama öğrenme sürecinin bilimsel temellerini kavramadan atılacak her adım, iyi niyetli de olsa, çocuğu engelleyebilir. Başarıya Götüren Aile, sınav döneminde çocuklarına destek olmak için doğru ve etkili yöntemler arayan tüm anababalara kılavuzluk edecek. Velilere yönelik “Başarıya Götüren Aile” adlı seminere konuşmacı olarak katılacak Cüceloğlu ABD’de Illinois Üniversitesi’nde Bilişsel Psikoloji (algılama, düşünme, iletişim) alanında doktorasını yaptı. Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra Hacettepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yaptı.

Doğan Cüceloğlu okuyucularının kitapta imzalatabileceği “Başarıya Götüren Aile” adlı seminerde konuşacak olan Cüceloğlu, Bir Kadın Bir Ses, Başarıya Götüren Aile, 'Mış Gibi’ Yaşamlar, 'Keşkeksiz Bir Yaşam İçin İletişim, Savaşçı, İçimizdeki Biz, Yetişkin Çocuklar, İyi Düşün Doğru Karar Ver, İçimizdeki Çocuk, İnsan ve Davranışı gibi kitapları ile Türk insanının iç dünyasını en iyi yansıtan yazarlardan biri.