Hayatı Paylaşmak için Engel Yok

Haberler

GAÜ'DEN

Hayatı Paylaşmak için Engel Yok

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te Mimarlık bölümü ve Psikoloji bölümünün katkılarıyla “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganı ile Engelsiz Hayat Etkinliği düzenleniyor.

GAÜ Karmi Kampüs Uluslar arası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 6 Ocak 2011 perşembe günü saat 10:00’da GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, Mimarlık bölüm başkanı Yrd. Doç.Dr. Balkız Öztemir, öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu başkanı Derviş Yücetürk’ün açılış konuşmaları ile başlayacak etkinliğe GAÜ Stage School, Girne Belediyesi Kent Orkestrası ve Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları yanında Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, KKTC Görmezler Derneği ve Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi destek veriyor. GAÜ Stage School, Girne Belediyesi Kent Orkestrası ve Kıbrıs Türk Tiyatrolarının gün dolayısıyla çeşitli performanslar sergileyeceği etkinlik halka açık olacak ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.
“Amaç Mimari Tasarım ve Uygulamalarda Engellileri Unutmamak”

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden konuyla ilgili yapılan açıklamada öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri “Mimarlıkta Özel Konular” dersi ve teması çerçevesinde düzenlenen Engelsiz Hayat etkinliğine GAÜ Psikoloji bölümünün de destek verdiğini belirterek geleceğin mimarlarının ve kent tasarımcılarının engelli haklarına sahip çıkan duyarlı bireyler olarak meslek hayatlarına başlamaları ve engelli haklarına dikkat çekmek amacıyla etkinliğin organize edildiğini ifade etti. “Mimarlıkta Özel Konular” dersinin GAÜ müfredatında olmasının duyarlı bireyleri yetiştirmekteki önemine de dikkat çeken Sadri, “Mimarlıkta Özel Konular” dersi çerçevesinde bu dönem engelsiz çevreyi konu aldıklarını hatırlatarak hem mimarlık öğrencilerinin engelsiz çevre yaratmak konusunda duyarlılıklarının artırmak hem de toplumda engelsiz hayat ve engelli hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinliğin halka açık olarak düzenlendiğini vurguladı.
“Mimarlık Fakültesinde Engelsiz Hayat Etkinliği Öncesinde Farklı Gelişenlerle İletişim Yöntemleri Semineri Düzenlendi”

“Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganıyla düzenlenecek Engelsiz Hayat etkinliği öncesinde Mimarlık Fakültesinde “Farklı Gelişenlerle İletişim Yöntemleri” konulu seminer düzenlendi.

GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü araştırma görevlisi Ayşegül Kaçar’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde farklı gelişenlerin psikolojisi ve iletişim yöntemleri irdelenirken seminer kapsamında Engelsiz Hayat etkinliği çerçevesinde GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’teki organizasyona katılacak Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, KKTC Görmezler Derneği ve Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nden katılımcılarla iletişim yöntemleri konusunda Mimarlık Bölümü öğrencileri bilgilendirdi.
“Konser , Tiyatro ve Dans Gösterisi Engelli Hakları için GAÜ Sahnesinde”

Açılış konuşmalarının ardından Girne Belediyesi Kent Orkestrası müzik dinletisi, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının “Ben Küçük Bir Kurbağayım” adlı çocuk oyunu ve GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde dans eğitimi veren Stage School’un dans performansının da GAÜ sahnesinde sergileneceği etkinlik kapsamında konuyla ilgili dönem boyunca GAÜ öğrencilerinin üretimlerinin yer alacağı sergi de açılacak.