Bilişim Dünyasına 2011’de Damga Vuracak

Haberler

GAÜ'DEN

Bilişim Dünyasına 2011’de Damga Vuracak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü lisans öğrencisi Gospel Ukanwoke “Students Circle Network” projesi ile adını dünyaya duyurmaya hazırlanıyor.

GAÜ öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Beran Necat, Yasemin Fanaeian ve Murat Akkaya’nın denetimi ve danışmanlığında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Bilişim Laboratuvarlarında Gospel Ukanwoke tarafından insiyatif, heves, bağlılık, teknik, analitik ve liderlik becerilerini göstererek küresel akademik ve eğitim toplumunu biraraya getirmeyi amaçlayan bir sosyal ağ olan “Students Circle Network” (www.studentscircle.net) projesini geliştirildi.
“Bilimsel Bilgi Paylaşımı Yanında Üniversiteye Yerleşme Zaman ve Mekandan Bağımsız Olacak”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada “Students Circle Network” ile 10.000 den fazla online kurs metaryaline ücretsiz erişim, online çalışma grupları ile buluşma ve grupları genişletme imkanı, dünyanın her tarafındaki öğrencilerle iletişim ağı kurma, üniversitelere yerleştirme, staj fırsatları ve burslarla ilgili bilgilere erişim imkanı olacağı ifade edildi.

“Students Circle Network” önümüzde ki beş yıl içinde tüm dünyada 50.000’den fazla öğrenciye ulaşmayı hedeflediğinin de belirtildiği açıklamada sistemin hedefler doğrultusunda hali hazırda 95 ülkeden 1500’den fazla kullanıcısı ve 500’den fazla, sitede ortalama olarak bir saat geçiren aktif cevirimiçi kullanıcısı bulunduğu da ifade edildi..
“Küresel Bilişim Dünyası Devleri Yoğun İlgi Gösterdi”

Geçtiğimiz ay içinde “Students Circle Network” sitesini 5.600’den fazla tek ziyaretçi ile siteye ortalama 25.000 kez giriş yapıldığına da dikkat çekilen açıklamada küresel bilişim dünyası devlerinin başta Dell Şirketi olmak üzere GAÜ’de geliştirilen projeye yoğun ilgi gösterdiğinin de vurgulandığı açıklamada projenin “Open Course Ware” konsorsiyumu içerisinde yer almaya başladığı belirtildi. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Bilişim Laboratuvarlarında geliştirilen proje ile Kuzey Kıbrıs üniversitelerinin adının tüm dünyaya duyurulması yanında ambargoların da kırıldığına dikkat çekilen açıklamada yükseköğretime yön verme ve Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemini tüm dünyaya tanıtacak çalışmalara GAÜ’nün devam edeceği vurgulandı.