Uçan Melekler ve Amerikan Kolej’inden Meme Kanserine Karşı Anlamlı Etkinlik

Haberler

GAÜ'DEN

Uçan Melekler ve Amerikan Kolej’inden Meme Kanserine Karşı Anlamlı Etkinlik

Girne Amerikan Üniversitesi Uçan Melekleri ve Amerikan Koleji öğrencileri meme kanserinde farkındalık ayı kapsamında çeşitli etkinliklere imza attı.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyonlar bünyesinde, GAÜ Uçan Melekleri Lefkoşa’da düzenlenen pembe balon ile meme kanserine karşı farkındalık etkinliğinde boy gösterdi. Ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlar ile meme kanserine karşı duyarlılık gösteren GAÜ öğrencileri farkındalık yaratarak toplumu bilinçlendirme konusunda büyük rol oynadı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Uçan Melekler Koordinatörü Günay Beyzade, kanser konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğinine dikkat çekerek, meme kanserinin önlenmesi konusunda da toplumun bilinçlenmesinin ve erken teşhis’in önem arz ettiğini vurguladı. Bunun için toplumun bilinçlenmesinin de GAÜ Uçan Meleklerinin bir görevi olduğunu belirten Beyzade, bu tip sosyal sorumluluklara büyük önem verdiklerini dilegetirdi.
Amerikan Koleji Öğrencilerinden Topluma Örnek Davranış

GAÜ Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencileri okul bahçesinde düzenledikleri pembe balonla meme kanserinde farkındalık etkinliğinin ardından sınıflarda öğretmenlerinin kanser hakkında bilgilendirme yaptı. Öğretmenleri tarafından bilgilendirilen öğrenciler kendi aralarında kanser hastaları için yardım toplayarak topluma örnek davranış sergilediler.

Amerikan Kolej’inden konuyla ilgili yapılan açıklamada, özellikle kanser gibi hastalıklar konusunda erken teşhisin çok önemli olduğu ve bu konuda toplumun çocuk yaşlarda bilinçlendirilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı. Çocuk yaşata aşılanan bu duyarlılığın toplumun bilinçlenmesine büyük katkı sağladığı belirtilerek, bu tip konnularda çocukların daha hassas olduklarını dile getirildi.