3. Salih Sonel Büyükler Eskrim Anı Turnuvasi GAÜ’de Gerçekleştirildi

Haberler

GAÜ'DEN

3. Salih Sonel Büyükler Eskrim Anı Turnuvasi GAÜ’de Gerçekleştirildi

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji Müdürlüğü görevini yürütürken Kıbrıs Türk Eğitim Camiasının 29 Mayıs 2011 de zamansız kaybettği Salih Sonel anısına 3. kez düzenlenen Eskrim turnuvası Amerikan Koleji kapalı spor salonunda gerçekleşti.

Geçtiğimiz gün Amerikan Koleji Spor Salonunda gerçekleştirilen 3. Salil Sonel Büyükler Anı Turnuvasında Salih Sonel’in eşi ve oğlunun da hazır bulundu. Turnuva çekişmeli dakikalara sahne olurken, KKTC Eskrim Federasyonu Başkanı Erhan Vechi yaptığı açıklamada, her geçen gün ilginin arttığı Eskrim sporuna, sezonun açılış turnuvası da sayılan bu turnuvaya 48 sporcunun katıldığı, müsabakaların, çok çekişmeli ve yoğun seyirci ilgisi altında gerçekleştirildiğini bildirdi. Tamamen amatör ruhla yapılan bu faaliyetlerin sporun gelişimi açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi..

Turnuvada başarılı sporculara kupa ve madalyalarını, Yeşim Sonel, Oytun Sonel, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar takdim etti.

3. Salih Sonel Büyükler Eskrim anı turnuvası müsabakalarında elde edilen dereceler şunlardır;

Bayan Flöre

1. MeldaHasan

2. MeltemÇolak

3. Kayla Girgen

4. Gözde Pınar Özaydın

Bayan Kılıç

1. Türkan Teknikel

2. Eda Hasizmirli

3. Evelina Evelina

4. Deniz Kavran

Erkek Flöre

1. Berkay Çağay

2. Oğuzhan Beyoğlu

3. Mert Hasan

4. Burak İpek

Erkek Kılıç

1. Savcı Genç

2. Aydın Tahsin

3. Salih Kayasal

4. Onur Salkım