SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğrencileri’nden Meclis Başkanlığına Ziyaret

GAÜ Öğrencileri’nden Meclis Başkanlığına Ziyaret

Sibel Siber, öğrencileri KKTC’nin tanınmamışlığı ve izolasyonları hakkında bilgilendirerek, bütün olumsuzluklara rağmen kendi kurumsal yapısıyla ayakta durmaya çalışan bir yapı için gayret içerisinde olduklarını söyledi.

 

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Siber, müzakere sürecini değerlendirerek, “Bugün gelinen noktada Güney’de yaşanan seçim sürecinde söylemler sertleştti. Güney Kıbrıs’ta içe yönelik mesajlar veriliyor. İki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı bir çözüm modeli tartışılıyor. Bu model dışına çıkabilecek herhangi bir girişim, çözüm ruhuna aykırı olacaktır” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

 

Cumhuriyet Meclis Başkanı Siber aynı zamanda, müzakereler sonucu ortaya çıkacak planın referanduma sunulacağını kaydederek şu açıklamayı yaptı: “Haklara, karşılıklı olarak saygı çerçevesinde bir anlaşma olmasını arzuluyoruz.”

 

“Çözüm” ve “Barış”ın farklı anlamları olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Siber, çözüme giderken barışın da içselleştirilmesi gerektiğini söyledi. Siber, öğrencilerin yeni kurulan hükümet ile ilgili sorularını da yanıtladı.

 

Her yeni kurulan hükümete bir şans tanımak ve ön yargılı olunmaması gerektiğine dikkati çeken KKTC Meclis Başkanı Siber, “Tabii ki bir sayı olarak bir dezavantaj var. Ancak Hükümet güvenoyu almıştır. Hem Meclis Başkanı olarak hem de bu ülkenin bir bireyi olarak arzumuz, seçime kadar olan süreçte yapılabilecek iyi işlerin yapılmasıdır. Halkımızın da beklentisi bu yöndedir” dedi.

 

Sibel Siber, anayasa, başkanlık sistemi, tanınmamışlığın getirdiği sorunlara yönelik soruları da yanıtladı.

 

Öğrenciler daha sonra Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nu ziyaret etti. Burada öğrencilere Cumhuriyet Meclisi Özel Kalem Müdürü Ahmet Muratoğlu tarafından meclisin işleyişi hakkında bilgiler verildi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Hasibe Şahoğlu konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında,  Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin eğitim gördükleri ülkede ki siyasi yapı ve devlet yetkililerini daha yakından tanıma ve sistemi öğrenmeleri gerektiğinin altını çizdi.Eğitim gördükleri fakültenin de gereklilikleri olan çalışmaları Girne Amerikan Üniversitesi olarak gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şahoğlu , Meclis Başkanı Sibel Siber başta olmak üzere , Cumhuriyet Meclisi Özel Kalem Müdürü Ahmet Muratoğlu’na da öğrencileri kabulu için teşekkürlerini sundu.