SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

GAÜ Akademisyeni Dışişleri Bakanlığında Konferans Verdi

GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Doc.Dr.Mehmet Nesip Ogun, nisan ayı içerisinde Dışişleri Bakanlığı`nda hizmet içi eğitim kapsamında konferans verdi.Bizzat, KKTC Dışişleri Bakanı`nın da katıldığı konferansa çok sayıda üst düzey bürokratlar katıldı.

Doç.Dr.Ogun, değişen güvenlik algısı, soğuk savaş sonrası NATO`nun mevcudiyetinin sorgulanması ve NATO`nun stratejik konsepti, ISID ve PKK terörü ve bunların altında yatan sebepleri ile Türkiye Cumhuriyeti`nin bu tehditlere karşı geliştirdiği terörle mücadele stratejilerini değerlendirdi.Nesip Ogun, iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte özellikle çocuklarımızın çok kolay radikalleşme tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ve bu konuda anne ve babaların çok dikkatli olmalarını söyledi.

Mehmet Nesip Ogun, son çıkarmış olduğu "Terrorist Use Of Cyber Space and Cyber Terrorism:New Challenges and Responses (ISSN 1874-6268)" isimli derlediği kitabı hakkında açıklamalarda bulundu.Doc.Dr Ogun: Teröristler interneti kendi çıkarları doğrultusunda farklı amaçlarla kullanmaktadırlar.Bunların başında, bilgi toplama, propaganda, finans sağlama, radikalleşme, eğitim, haberleşme ve planlama gelmektedir.Özellikle El Kaide, ISID ve PKK terör örgütleri interneti çok etkin şekilde kullanmaktadır.Bu örgütlerin propagandabirimlerinde resmi bir ülkenin herhangi bir bakanlığında çalışan personelden daha fazla insan çalışmaktadır.Terörün asıl amacının öldürmekten ziyade insanlar üzerinde korku ve endişe yaratmak gerçeğinden hareketle, bu terör örgütleri kendi propagandalarını kendilerine ait web sitelerinde çok etkin şekilde yapmaktadır.Bu kapsamda günümüzde cerayen eden terör olayları çerçevesinde, çeşitli terör örgütlerinden çok sayıda örnek olayların anlatıldığı kitapta, bu tehditlere karşı nasıl önlemler alınması konularının da incelendiği, ayrıca ülke örnekleri de bulunmaktadır"  dedi.